Българите в Турция ще могат да гласуват в близо 170 изборни секции

0
Най-много секции има в Турция, Великобритания, Германия и Испания
Най-много секции има в Турция, Великобритания, Германия и Испания

Най-много секции има в Турция, Великобритания, Германия и Испания

Българите в чужбина се подготвят за предстоящите избори.

Министерството на външните работи (МВнР) публикува на своята официална интернет страница адресите на избирателните секции извън България за предстоящите избори. Списъците съдържат детайлна информация за местоположението и броя на секциите във всяка държава.

Турция оглавява класацията по брой секции

Турция се откроява като страната с най-много избирателни секции - 168 на брой. Това показва значителното присъствие на българска общност в южната ни съседка и важността ѝ за изборния процес.

Западна Европа - ключов фактор в изборите

Великобритания се нарежда на второ място с впечатляващите 112 секции, следвана от Германия с 66 и Испания с 64 избирателни пункта. Тези цифри подчертават големия брой български граждани, живеещи и работещи в тези европейски държави.

Отвъд Атлантика

Съединените американски щати (САЩ) също ще играят важна роля в изборния процес с 53 секции, разпръснати из страната. Канада ще предостави възможност за гласуване в 15 избирателни пункта.

Балканите и Източна Европа

В Република Северна Македония ще функционират 5 секции, докато в Сърбия те ще бъдат 4. Молдова ще осигури 7 места за гласуване на българските граждани.

Останалата част от Европа

Италия ще разполага с 27 секции, Нидерландия - с 25, а Гърция - с 23. Франция ще предостави 17 избирателни пункта, Белгия - 16, а Швейцария - 11. В Норвегия ще бъдат отворени 8 секции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари