Българите са депозирали 750 милиона лева в Revolut

0
Българските депозити в Revolut са нараснали с 55%
Българските депозити в Revolut са нараснали с 55%

Българските депозити в Revolut са нараснали с 55%

Финансовата група Revolut продължава да печели доверието на българските потребители със значителен ръст на клиенти и депозити през изминалата година. Според финансовия отчет на групата, броят на клиентите в България е нараснал с 44 процента при потребителите на дребно и с 55 процента при бизнес клиентите, достигайки над 725 хиляди към 31 декември 2023 година. Забележителен ръст от 55 процента се наблюдава и при българските депозити, които в края на миналата година надхвърлят 323 милиона британски лири или над 746 милиона лева.

Данните показват, че българските клиенти са извършили почти 39 милиона плащания и транзакции на банкомати през 2023 година. Този ръст е още по-впечатляващ - 84 процента спрямо 2022 година. Над 80 процента от тези транзакции са извършени в страната, което предполага, че Revolut все повече се използва като банка за ежедневни разходи на пазара.

Отличните постижения продължават и през 2024 година, като само за първите шест месеца българската клиентска база на дребно се е увеличила с 16 процента спрямо година по-рано и е напът да надхвърли милион клиенти в началото на следващата година.

Глобално, компанията отчита общи приходи от над 2.2 милиарда долара през миналата година, което представлява 95 процента ръст спрямо 2022 година, и рекордна печалба от 545 милиона долара преди облагане. В световен мащаб, Revolut добавя 12 милиона нови клиенти и достига 38 милиона в края на 2023 година и 45 милиона през юни 2024 година.

"Тази година направихме най-големите си стъпки в мисията си да предоставим най-добрия продукт и най-доброто потребителско изживяване с оптимална стойност за клиентите по света. Клиентската ни база се разширява с впечатляващи темпове, а диверсифицираният ни бизнес модел продължава да стимулира изключителните финансови резултати," коментира Ник Сторонски, главен изпълнителен директор на Revolut.

Компанията отчита, че 70 процента от новите клиенти на дребно са се присъединили органично или са били препоръчани от техен познат. Растежът "от уста на уста" се допълва от допълнителни инвестиции във функциите за маркетинг и продажби, включително за Revolut Business, който до края на годината присъединява по 20 000 малки и средни предприятия всеки месец.

Обемът на транзакциите се е увеличил с 58 процента до 700 милиарда паунда. Общите баланси на клиентите са се увеличили от 16.4 милиарда долара до 22.7 милиарда долара, като все повече потребители предпочитат платените абонаменти, където ръстът на клиентите е 41 процента.

Към юни 2024 година, Revolut е най-изтегляното приложение в категорията "Финанси" в Европа, като заема първо място в 17 държави, сочат още данните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Съвет
    По добре револют регистрация да стане на територията на обединеното кралство.Тук работите миришат.От там карти,сметки и телефони.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари