Авиокомпании отказват да летят до Тел Авив и Бейрут

1
"Ер Франс" и "Бритиш Еъруейс" спират полетите си към горещите точки в региона
"Ер Франс" и "Бритиш Еъруейс" спират полетите си към горещите точки в региона

"Ер Франс" и "Бритиш Еъруейс" спират полетите си към горещите точки в региона

Френската авиокомпания "Ер Франс" обяви временно спиране на полетите си до Тел Авив и Бейрут, което ще продължи най-малко до утре, 26 август. Причината е засиленото напрежение между Израел и Ливан, съобщи агенция Франс прес. Представител на авиокомпанията уточни, че ще се извърши допълнителна оценка на ситуацията утре, която може да доведе до удължаване на мярката.

След края на пандемията от новия коронавирус, "Ер Франс" възстанови ежедневните си полети до тези две дестинации. Въпреки че между 29 юли и 15 август временно прекрати полетите между Париж и Бейрут, полетите до Тел Авив не бяха засегнати от подобни мерки до този момент.

Германският гигант "Луфтханза" също предприе подобни действия, обявявайки още преди два дни, че удължава срока на прекъсване на полетите си до Бейрут до 30 септември, а тези до Тел Авив и Техеран - до 2 септември. Мерките се вземат в отговор на възможното задълбочаване на конфликта в региона.

Междувременно, британската авиокомпания "Бритиш Еъруейс" обяви днес, че спира полетите си до Тел Авив поне до сряда, заради увеличаващото се напрежение в Близкия изток. Говорител на компанията подчерта, че сигурността на пътниците остава основен приоритет.

Израелската служба за гражданска авиация съобщи по-рано днес, че полетите от и до Тел Авив са възобновени, след като временно бяха пренасочвани към други летища в страната.

По последни данни, Израел е осуетил мащабна атака на "Хизбула", отговаряйки с въздушни удари по Ливан. В същото време, движението "Хизбула" твърди, че е нанесло ответни удари с дронове и ракети по израелски позиции, отмъщавайки за смъртта на един от своите лидери.

Летището в Бейрут продължава да функционира нормално, въпреки че някои авиокомпании, като "Роял Джордейниън" и "Етихад Еъруейс", отмениха своите полети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари