Август донася температурни рекорди и неочаквани валежи

0
Метеоролозите предупреждават за екстремни температури и нестабилно време през целия месец
Метеоролозите предупреждават за екстремни температури и нестабилно време през целия месец

Метеоролозите предупреждават за екстремни температури и нестабилно време през целия месец

Лятото на 2024 година продължава да изненадва с екстремни температури и метеорологични капризи. След рекордно горещия юли, август обещава да поддържа жегата, но с няколко интересни обрата. Нека се потопим в прогнозата за идващия месец и да разберем какво ни готви времето в Русе и Североизточна България.

Първо десетдневие

Август ще започне с истинско огнено кръщение. Температурите ще се изстрелят с 3-4 градуса над нормалното за сезона, превръщайки нощите в истински тропически приключения с минимални стойности между 12 и 20 градуса Целзий. Жителите на Русе и околностите ще се радват на слънчево и горещо време до обяд, но следобедите крият изненади. В периода 5-9 август, Дунавската равнина ще се превърне в арена на природно шоу с валежи и гръмотевични бури. Докато Западна България ще се къпе в дъжд, източната част на страната ще остане суха като пустиня.

Климатологът Георги Рачев би казал: "Приятели, пригответе се за истинска метеорологична въртележка! Август ще ни завърти между 35 и 40 градуса, като в сауна на открито. Не забравяйте да си вземете чадър за следобедната буря и вентилатор за вечерната жега!"

Второ десетдневие

Средата на месеца ще донесе кратък отдих от жегата. Температурите ще се върнат към нормалните за август 31-34 градуса, но не се заблуждавайте - това е само кратка пауза в горещото лято. Русенци ще усетят повей на прохлада с ветровете над Дунавската равнина. Между 12 и 15 август, студен атмосферен фронт ще премине през страната, носейки със себе си валежи и гръмотевици.

Трето десетдневие

Краят на август крие най-големите изненади. Първите дни ще ни подмамят със слънчево време, но не се заблуждавайте! Към 20-25 август, температурите ще започнат да се понижават, напомняйки ни, че есента чука на вратата.Русе и Североизточна България ще усетят първи полъха на идващата есен. Това е идеалното време за последни летни разходки по крайбрежната алея или пикник в парк "Липник".

Август 2024 се очертава като месец на метеорологични контрасти. От тропически жеги до освежаващи бури, от слънчеви дни до хладни вечери - времето ще ни предложи пълната палитра на лятото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари