Асен Василев: Отлепихме се от дъното

2
България с рекордно нисък дълг и растящи доходи според нов доклад на Евростат
България с рекордно нисък дълг и растящи доходи според нов доклад на Евростат Снимка: БГНЕС

България с рекордно нисък дълг и растящи доходи според нов доклад на Евростат

България отбелязва значителни успехи в областта на финансово-икономическото си развитие, според новия доклад на Евростат. В изявление, съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев подчерта ключовите моменти от доклада, които поставят страната ни на първо място по най-нисък дълг спрямо брутния вътрешен продукт (БВП) в Европейския съюз.

„Ние сме на първо място по най-нисък дълг спрямо БВП в целия ЕС. Така, че всичките хора, които обясняваха как България ще умре от студ, как хората няма какво да ядат, в момента съотношението дълг към БВП е по-ниско от това, което заварихме при кабинета "Борисов" 3 и е най-ниското в ЕС, което не се е случвало в цялата история от членството ни в ЕС,“ заяви Василев.

Той също така акцентира върху значителното подобрение в доходите на българските граждани, като отбеляза, че страната за първи път не е на последно място в Европейския съюз по този показател. Според доклада, България е на предпоследно място по индивидуално потребление, което е значителен напредък.

„Второто нещо, което излезе в Евростат е, че за първи път не сме на последно място по доходи. За първи път България, като индивидуално потребление, т. е. това, което гражданите са успели да си купят със заплати и пенсии, сме на предпоследно място в ЕС т. е. сме се отлепили от дъното. За последните 17 години това не се беше случвало,“ допълни Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    21
    до 20
    Явно си запознат, вероятно захлебваш там всяка седмица?!?😁😁😁
  • 0
    20
    Запознат
    До 18 Плащат на алея 'Героите на Украйна', МОЛ: мУтрофанова кЪстадин кЪсопишков цяла къща построи, та ти ли няма да се оправиш ...
  • -2
    19
    до 17
    Нещо си се объркАл! Лъжците от ПП-ДБ си ги плюя безплатно!
  • -2
    18
    до 17
    Пич, кажи къде плащат за коментари, та да прескоча до там и да си оправя малко бюджета!😁😁😁
  • 3
    17
    Maznici
    Докато,разни платени простаци коментират и си говорят на просташки език със злоба,управия няма!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари