Арестуваха румънска лекарка, вземала подкупи от пациенти

2
Обвиненията срещу д-р Лилияна Колдя включват 13 случая на рекет
Обвиненията срещу д-р Лилияна Колдя включват 13 случая на рекет Снимка: Асен Игнатов / Архив

Обвиненията срещу д-р Лилияна Колдя включват 13 случая на рекет

Лекарка от Сибиу в ареста заради подкупи от пациенти.

Съдебните органи в румънския град Сибиу предприеха решителни действия срещу корупцията в здравеопазването. Д-р Лилияна Колдя, 52-годишна лекарка от многопрофилната болница в града, бе задържана и поставена под 30-дневен предварителен арест. Обвиненията срещу нея включват 13 случая на вземане на подкуп от пациенти.

Михаела Руджиносу, говорителка на прокуратурата към съда в Сибиу, разкри подробности по случая пред румънската агенция Аджерпрес. Според нейната информация, д-р Колдя е искала и получавала суми между 100 и 200 леи (приблизително 40 до 80 лева) от пациенти, търсещи медицинска помощ.

Прокуратурата твърди, че престъпната дейност на лекарката се е извършвала в периода от юни до август 2024 година. През това време д-р Колдя е приемала не само пари, но и подаръци в замяна на улеснен достъп до медицински услуги и тяхното изпълнение.

Арестът на д-р Колдя е особено шокиращ, като се има предвид нейната предишна позиция. Тя е бивш мениджър не само на многопрофилната болница в Сибиу, но и на Окръжната болница за спешна медицинска помощ в града.

Ръководството на многопрофилната болница в Сибиу реагира бързо на новината, като изрази дълбоко съжаление за действията на д-р Колдя и категорично се разграничи от тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Софи
    Божееее,тук всеки втори лекар трябва да е арестуван и бой, профилактично,за корупция и некадьрност...
  • 2
    2
    От БГ
    Арестуваха български лекар, който НЕ взема пари.
  • 7
    1
    Mladen
    В БГ ще остане без лекари!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари