Арестуваха мъж за кредитни измами за близо 100 000 лева

0
Измамникът действал в няколко области, предлагайки фалшиво съдействие за отпускане на кредити
Измамникът действал в няколко области, предлагайки фалшиво съдействие за отпускане на кредити

Измамникът действал в няколко области, предлагайки фалшиво съдействие за отпускане на кредити

Специализирана полицейска операция доведе до задържането на 27-годишен мъж от град Мизия, който се представял за кредитен консултант и измамил няколко души в различни области на страната. Операцията е проведена от служители на сектор „Измами" в Главна дирекция „Национална полиция" (ГДНП), Районно управление - Разлог към Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Благоевград и ОДМВР – Враца.

Разследването започнало след сигнал за измама, извършена в периода от 30 юли до 29 август тази година. Жителка на град Якоруда станала жертва на измамника, който ѝ причинил имотна вреда в размер на 13 200 лева. След задълбочен анализ на информацията, полицейските служители предприели необходимите процесуални действия.

По време на операцията са иззети множество веществени доказателства, включително мобилни телефони, SIM-карти, разписки за парични преводи, банкови карти, кредитни досиета, флаш памети и преносим компютър. Тези предмети ще бъдат използвани в хода на разследването за установяване на пълния мащаб на престъпната дейност.

Досега е установено, че задържаният е извършил поне три измами на територията на няколко области в страната. Общата стойност на причинените имуществени вреди на потърпевшите възлиза на близо 100 000 лева. Мъжът е действал под предлог, че ще съдейства за отпускане на парични кредити, като е насочвал вниманието си предимно към хора с лоша кредитна история.

Първоначално заподозреният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. След доклад на събраните материали пред наблюдаващ прокурор от Териториално отделение – Разлог към Районна прокуратура – Благоевград, мъжът е привлечен като обвиняем по член 209, алинея 1 от Наказателния кодекс. С прокурорско постановление мярката за задържане е удължена до 72 часа.

Разследването продължава, като се очаква да бъдат установени още жертви на измамника

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари