Арестуваха мъж, пуснал силна музика на улица в Червен бряг

0
Музикалната уредба е иззета като доказателство в дело за нарушаване на реда
Музикалната уредба е иззета като доказателство в дело за нарушаване на реда Снимка: Асен Игнатов / Архив

Музикалната уредба е иззета като доказателство в дело за нарушаване на реда

В следобедните часове на вчерашния ден жителите на Червен бряг станаха свидетели на необичаен инцидент, който завърши с арест на 35-годишен мъж. Случката, започнала като оплакване за шумно поведение, ескалира до сблъсък с органите на реда.

Според информация от Районното управление на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Червен бряг, в 15:10 часа вчера е постъпил сигнал за нарушаване на обществения ред. Жители на града са се оплакали от силна музика, излъчвана на открито от музикална уредба на една от улиците в населеното място.

Полицейски екип незабавно е бил изпратен на място, за да провери сигнала и да предприеме необходимите действия. При пристигането си служителите на реда са установили, че информацията отговаря на истината - от музикална техника, разположена на открито, се е носела силна музика, смущаваща спокойствието на гражданите.

Униформените служители са пристъпили към изпълнение на служебните си задължения, като са поискали от нарушителя да преустанови действията си. Въпреки отправените предупреждения, 35-годишният мъж е отказал да се съобрази с разпорежданията на полицейските органи.

Ситуацията е ескалирала, когато мъжът е предприел агресивни действия спрямо един от служителите. Според докладите, нарушителят е нападнал полицай, нанасяйки му удар в областта на гърдите. Този акт на физическа агресия срещу представител на властта е довел до незабавното задържане на извършителя.

Съгласно разпоредбите на Закона за Министерството на вътрешните работи (ЗМВР), 35-годишният мъж е бил задържан за срок до 24 часа. Като част от процедурата по разследване, музикалната уредба, източник на нарушението, е била иззета като веществено доказателство.

В резултат на инцидента е образувано бързо производство по член 131, алинея 2, точка 4 от Наказателния кодекс. Случаят е под наблюдението на Районна прокуратура – Плевен, която ще следи за законосъобразното провеждане на разследването и ще определи по-нататъшния ход на делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    АЗ ДА СЪМ ДОБРЕ
    льольо с двоен аршин ня ти са получи
  • -1
    3
    До Съдията
    Абе,мангал крастав,да не са арестували брат ти бе,да еба майка ти циганска да еба ? Естествено,че има силна музика,когато мазните ти маанета кънтят из целия град и дразнят нормалните хора както е било в тоя случай! За неправомерно задържане ще плащаш с гъза си,майка ти циганска да еба,мангал смрадлив!Че и съдия се писал,мангала насран хахахаха
  • 1
    2
    Съдията
    Какво означава "силна музика"? Има ли "слаба музика"? Изобщо, нещо децибели измерени по съответния ред, документи? Май ще плащаме за неправомерно задържане.
  • 2
    1
    АЗ ДА СЪМ ДОБРЕ
    КОГАТО ЧАСТНИ ОЛИТА ВДИГАТ ШУМ ПО СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ, ШУМНИ МПС СЪБУЖДАТ ПОЛОВИНАТА ГРАД , КОГАТО СЕ ИЗЛЪЧВАТ НЕЯСНИ ВЪГЛЕРОДНИ РМИСИИ В МВР СИ НАСТРОЙВАМЕ ТОЧКАТА
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари