Арестуваха двама мъже за производство на метамфетамин в Поморие

0

Полицейска проверка на "Опел Астра" доведе до разкриване на нарколаборатория в жилищен квартал

В резултат на съвместна операция на отдел "Криминална полиция" при Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Бургас и Районно управление - Поморие, двама жители на крайморския град са арестувани по подозрение в производство на наркотични вещества, по-специално метамфетамин.

Акцията започнала на 25 септември 2024 година около 19:00 часа, когато полицейски служители спрели за проверка лек автомобил "Опел Астра" с бургаска регистрация на улица "Манастирска" в Поморие. Зад волана бил 40-годишен местен жител.

При щателен оглед на превозното средство, в раница на задната седалка били открити прекурсори за производство на метамфетамин, бутилка със съмнително съдържание и пластмасова кутийка с жълтеникаво кристалоподобно вещество, предполагаемо метамфетамин.

Водачът бил подложен на тест за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата за наркотици дала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Мъжът бил задържан за 24 часа, а автомобилът - иззет за по-нататъшно разследване.

В хода на разследването било установено, че заподозреният е участвал в разпространението на наркотични вещества. Полицията разпитала няколко от неговите клиенти и идентифицирала втори съучастник - 37-годишен мъж, също жител на Поморие, който впоследствие бил задържан.

Полицейските служители извършили претърсване на два имота, свързани с 40-годишния заподозрян. В къща, разположена в квартал "Каменар" на Поморие, били открити 48 празни лекарствени блистера, празни шишета и опаковки от лекарствени препарати, сходни с тези, намерени в колата.

В апартамента на улица "Гладстон" в града, полицаите се натъкнали на стъклена чаша, съдържаща около 1 грам жълтеникаво кристалообразно вещество, предполагаемо метамфетамин, бутилка със съмнително съдържание и празни опаковки от същите лекарства, открити в къщата в квартал "Каменар".

И двамата заподозрени - на 40 и 37 години, са задържани за срок до 24 часа. Разследването продължава, като служителите на Районно управление - Поморие работят усилено за пълното документиране на престъпната им дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари