Арестуваха българи за трафик на мигранти в Турция

1
Съвместна операция на полиция и митница осуетява опит за нелегално преминаване
Съвместна операция на полиция и митница осуетява опит за нелегално преминаване

Съвместна операция на полиция и митница осуетява опит за нелегално преминаване

Турските власти са задържали двама български граждани в град Одрин по подозрение в незаконно превозване на мигранти. Инцидентът е станал на граничния пункт Капъкуле, когато автомобил с българска регистрация е бил подложен на щателна проверка.

Разкрита схема за укриване на хора

При обиска на превозното средство, извършен от екипи на окръжния полицейски отдел за борба с нелегалната миграция и дирекцията за борба с контрабандата и разузнаване на митническата служба в Одрин, са открити двама сирийски граждани. Те са били укрити в специално изграден тайник под седалките на автомобила.

Идентифицирани извършители

Българските граждани, идентифицирани с инициалите А.А.Н. и К.И.Д., са арестувани на място. Те са обвинени в опит за незаконно превозване на чужди граждани през турско-българската граница.

Според информация от турския новинарски портал Анадолската агенция, двамата български граждани са изправени пред съда в Одрин по обвинения в трафик на хора. Съдът е постановил те да останат под стража до приключване на разследването, което подчертава сериозността на обвиненията срещу тях.

Реакция на турските власти

Турският министър на вътрешните работи е направил изявление относно случая, подчертавайки решимостта на страната в борбата с нелегалната миграция и трафика на хора. Той е посочил, че този инцидент е част от по-широкообхватните усилия на Турция за укрепване на граничния контрол и подобряване на сътрудничеството със съседните държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари