Властите отчитат 70% спад на мигрантския натиск

0
Властите отчитат 70% спад на мигрантския натиск
Властите отчитат 70% спад на мигрантския натиск Видео: NOVA

Тройно е увеличен контингентът на „Фронтекс” на българо-турската граница

Мигрантският натиск по българо-турската граница значително е намалял, съобщиха властите. Според последните данни, миграционният поток е спаднал с цели 70% в сравнение с миналата година. Това беше потвърдено от директора на "Гранична полиция" Антон Златанов, който подчерта усилията на службите за намаляване на миграционния натиск.

„Намираме се в пика на мигрантската вълна. Гарантирам за данните, които изнасяме. Те са със 70% или три пъти по-ниски от миналата година по това време“, заяви Златанов. По негови думи, успехът се дължи както на усилената работа на граничните полицаи, така и на международното сътрудничество. Той посочи, че само миналата седмица, в рамките на международна операция, е неутрализирана една от най-големите групи за трафик на мигранти в Пловдив, като действията срещу престъпните групи ще продължат.

От друга страна, изпълнителният директор на "Фронтекс" Ханс Лейтенс, който в момента е на посещение в България, подчерта важността на съвместната работа за укрепване на сигурността на границата. Лейтенс обяви, че контингентът на служителите на "Фронтекс" на българо-турската граница е увеличен тройно.

„Увеличихме три пъти капацитета на служителите, които са разположени на българо-турската граница. Засега те ще останат на разположение“, каза Лейтенс, като подчерта важността на постигнатите резултати в противодействието на незаконната миграция. Въпреки успехите, той предупреди, че предизвикателствата не са приключили и ще има нови трудности, които ще трябва да бъдат преодолени.

Тези събития подчертават нарастващата важност на международното сътрудничество в борбата срещу незаконната миграция. Усилията на "Гранична полиция" и "Фронтекс" в региона на българо-турската граница са от ключово значение за осигуряване на сигурността в региона и предотвратяване на нелегалните преминавания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Констатация
    Аз съм смрадлив бесарабски пишкосмук и знам че само абсолютно малоумен ДеБил-ПеПераст може да иска Бълагрия да е в Шенген с цялата миграция на рязани карабини - но пеперугите обичат да ги чукат мигранти затова и искат толкова много Шенген
  • 2
    3
    До 2
    И къде са пълните права бе мартине…. Пи пикая на бесарабския труп!
  • -4
    2
    Констатация
    Само тъп и прост руснак може да се кефи, че България не е пълноправна част от Шенген!
  • 4
    1
    ...
    Пак забочва надпреварата "дълбокото гърло" за шенгена. Кой ще го навре по надълбоко в човката си за да се подмаже.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари