АПИ: Ремонтът на Дунав мост не предвижда затваряне на съоръжението

3
Ремонтните дейности започват на 10 юли
Ремонтните дейности започват на 10 юли Снимка: Dunavmost / Архив

Ремонтните дейности започват на 10 юли

Строителните работи на Дунав мост между Русе и Гюргево се предвижда да започнат на 10 юли и да се извършват ежедневно по 10-12 часа на ден, през светлата част от денонощието според спецификата на изпълняваните дейности. Работният процес ще се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи, съобщават от АПИ. За по-добра организация на движението регулирането на трафика ще се извършва с адаптивна светофарна уредба. Тя ще може да се премества и да се разполага в съответната част на моста, която се ремонтира.

За всичко това държавната пътна администрация няколко пъти е уведомявала посолството на Румъния в София през тази година. Румънските власти са информирани както за извършваните аварийни ремонти на настилката на Дунав мост през месеците май и юни 2024 г., така и за предстоящия основен ремонт на съоръжението.

Гражданите ще бъдат информирани своевременно за всяка промяна в организацията на движение, свързана с ремонта на Дунав мост. На интернет страницата на АПИwww.api.bg, е създадена специална секция, в която ще се публикуват всички съобщения за основния ремонт на съоръжението между Русе и Гюргево. Екипът на Агенция „Пътна инфраструктура“ е на разположение на всички медии за бързото, прецизно и точно информиране на шофьорите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Хм
    Румънците пишат друго, че ще бъде затворен от 9 юли. На кого да вЕрваме?
  • 6
    2
    Ами
    Не сте се допитали до специалиста по промишлен дизайн Иван Белчев, дипломиран в Русенския университет, който е самообявили се експерт по ремонтните дейности на Дунав мост. Той е "специалист по всичко" и ........ по нищо.
  • 4
    1
    Съвет до всички
    За отваряне,затваряне на съоръжението"Дунав мост",за ремонти и всякакви въпроси свързани със съоръжението,включително железен транспорт,корабоплаване,водолазно дело и граничвн контрол,моля обръщайте се към Г-н Ив.Белчев.Ветеринарен и санитарен контрол,също.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари