Ремонтът на Дунав мост продължава с премахване на стоманобетонови панели

2

Движението се осъществява регулирано, без спиране на трафика

Основен ремонт на Дунав мост при Русе напредва с премахването на първите стоманобетонови панели. Дейностите включват ежедневен демонтаж и монтаж на нови панели, с план да се обработват по четири панела на ден. Заедно с това се извършва и разкъртване на тротоарната конзола.

До този момент, строителният екип е завършил разрушаването на хидроизолацията, демонтажа на отводнителите и съществуващите стълбове за осветление. Монтирана е и временна предпазна ограда. По време на втората седмица от ремонта, специално внимание бе обърнато на демонтажа на пешеходната ограда с художествена стойност. Тя ще бъде запазена в цялост, за да може да бъде възстановена след приключване на строителните дейности, съобщават от АПИ.

Строителните работи започнаха на 10 юли и обхващат отсечка с дължина около 200 метра в лентата за вход в България. Поради това трафикът в тази част е ограничен и движението се осъществява регулирано в лентата за изход към Румъния, където не се работи. За удобство на шофьорите и за безопасността на движението, сигналисти управляват трафика. Работата продължава ежедневно по 10-12 часа, без да се спира движението на превозни средства по моста.

Важно е да се отбележи, че по време на ремонта максималната допустима ширина на преминаващите превозни средства е 2,75 метра, а общата маса е ограничена до 60 тона. Извънгабаритни превозни средства не се допускат през моста.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) се извинява на шофьорите и жителите на Русе за причинените неудобства. Строителните работи и промените в организацията на движението са необходими за осигуряване на безопасността на всички пътуващи по моста между Русе и Гюргево. АПИ работи в тясно сътрудничество с Гранична полиция, Агенция „Митници“, ИА „Автомобилна администрация“, община Русе и Областната администрация на Русе за повишаване на безопасността.

Апелът на АПИ към шофьорите и жителите на Русе е да проявят разбиране и търпение, да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация. Това е необходимо, за да се избегнат рискови ситуации и да се гарантира безопасността на всички пътуващи.

За актуална информация относно временната организация на движението и текущите ремонтни дейности, гражданите могат да се информират от специалната секция „Информация за ремонта на Дунав мост“ на интернет страницата на АПИ. Екипът на агенцията е на разположение за допълнителни въпроси и уточнения, с цел да осигури точна и навременна информация за всички заинтересовани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    5
    До психиатър
    Абе така ама,прав си е човека АМАН.Досега трябваше да има контрол полицейски дено ощен в рамките на града.То прости полицаи неорганизирани.То глупаци големи.Моста една боя да му бяха ударили,милиони изкрадоха.Полицаите михлюзи на повикване.За какво са им тези палки и къде ги тикат не е ясно.Пътя е под всякаква критика.Дандания и гюрултия.Ченгетата като не могат да въдворяд пропусквателен ред са негодни за тая работа.Върху.местното населенение терор най разнообразен.Звуков и пътен.За чии КуР сте господа полюции,за чии?
  • -7
    4
    Психиатър
    Време е психичноболният Русенец да потърси специализирана помощ,може и като тировете през на майка си шутката,но му е спешно необходима!
  • 7
    3
    Русенец
    От цялата си душа и сърце мечтая тоя мост да се срути и да изчезне.Как не го затвориха да спре този ужас с тировете.На въпроса откъде да минават,отговора -на майка си през путката.Няма смисъл да обяснявам,то ако бяхме нормална държава отдавна щеше.да има магистрала и нов мост още през 65 г. най -късно. Ама.понеже не сме ,ето това е решението
  • 13
    2
    само
    да попита там знаете ли какво правите да не стане като софийските павета.че ще бъде ремонт без край.някои погледнал ли е металният скелет болтове и захващания.не че му разбирам но българската работа е ............................!
  • 21
    1
    и язе бе
    Все си мисля,че щеше да е по-добре(а и по-сигурно) да платим на румънците да го направят! Отделно, че щеше и да е по-бързо:)))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари