Апелативният съд остави Марин Димитров в ареста

0
Обвиняемият по делото с Митниците поиска да излезе на свобода поради здравословни причини
Обвиняемият по делото с Митниците поиска да излезе на свобода поради здравословни причини

Обвиняемият по делото с Митниците поиска да излезе на свобода поради здравословни причини

Софийският апелативен съд взе решение Марин Димитров, един от обвиняемите по скандалното дело "Митници", да остане в ареста. По този случай подсъдими са още бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова, бившият главен секретар на МВР - Живко Коцев, синът на Марин Димитров - Стефан, както и Николай Николов, известен като Паскал, сочен за контрабандист.

Съдът мотивира решението си с наличието на достатъчно доказателства за участие на Димитров в организирана престъпна група. Макар и да няма риск той да се укрие, съществува опасността, че ако бъде освободен, може да извърши ново престъпление. Според магистратите, деянието е с висока степен на обществена опасност, тъй като е извършено от лица на високи постове, а също така има и данни за връзките на Димитров с бивши представители на съдебната и изпълнителната власт, информира NOVA.

Марин Димитров беше арестуван по време на акция на ДАНС и Антикорупционната комисия в началото на април. След задържането си той беше приет по спешност в болница "Пирогов". Впоследствие съдът на първа инстанция го задържа, но на 20 юни мъжът бе освободен под домашен арест, решение което по-късно бе отменено.

В момента в ареста се намират само Петя Банкова и двамата Димитрови. Бившият главен секретар Живко Коцев е на свобода с гаранция от 20 000 лева. Съдът едва преди две седмици разреши на прокуратурата да издаде европейска заповед за арест за Николай Николов-Паскал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари