Антон Кутев: Математиката на третия мандат не излиза

0
Бившият говорител разкри съмнения около истинските мотиви за избора на Николай Ненчев за посланик в Украйна
Бившият говорител разкри съмнения около истинските мотиви за избора на Николай Ненчев за посланик в Украйна Видео: NOVA

Бившият говорител разкри съмнения около истинските мотиви за избора на Николай Ненчев за посланик в Украйна

Назначаването на Николай Ненчев за посланик на България в Украйна предизвика вълна от реакции и коментари, особено след изказването на Антон Кутев, бивш говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и на Гълъб Донев. В интервю за „Здравей, България”, Кутев заяви, че „не се прави така”, като изрази съмнения относно коректността на процедурата по назначението. Той подчерта, че не твърди за извършено криминално деяние, но според него, има неясни мотиви зад това решение.

Кутев спомена, че назначаването на новия посланик може да е опит да се угоди на външни сили, без обаче да конкретизира кои са те. Въпреки това, той подчерта, че подобни назначения трябва да бъдат направени с внимателно обмисляне и консенсус. Според него, „математиката на третия мандат не излиза” и че ще бъде много трудно да се състави ново правителство в сегашната политическа обстановка.

От своя страна, Президентството опроверга твърденията, като посочи, че Министерският съвет никога не е внасял решение за назначаване на посланик в Украйна. Според официалното изявление, за поста още през 2023 г. е бил одобрен Петър Танев, но неговото назначение не е било реализирано.

Въпросът за възможното политическо бъдеще на президента Румен Радев също бе засегнат. Кутев изрази съмнение, че Радев ще се откаже от президентския пост в скоро време, за да създаде собствена политическа формация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари