Антон Кутев: Конституционният съд използва "стар юридически трик"

0
Говорителят на служебните правителства коментира съдебната реформа и политическата обстановка
Говорителят на служебните правителства коментира съдебната реформа и политическата обстановка Снимка: БНТ

Говорителят на служебните правителства коментира съдебната реформа и политическата обстановка

Говорителят на служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев, Антон Кутев, изрази мнение, че мотивите в решението на Конституционния съд не са юридически, а политически. Той коментира темата в предаването "Денят започва с Георги Любенов", където сподели своите съмнения относно съдебната реформа и действията на Европейската комисия.

Кутев отбеляза, че Европейската комисия е похвалила България за съдебната реформа, която по-късно беше отменена. Той изрази съмнение дали разделянето на Висшия съдебен съвет представлява истинска съдебна реформа, но подчерта, че все пак е имало опити за контрол над главния прокурор, които са били стъпки в правилната посока. "Това, което хората искаха, не го направиха, а това, което западняците искаха, го направиха наобратно", заяви Кутев.

Според него Конституционният съд е използвал "стар юридически трик" – процесът може да е правилен, но изисква свикване на Велико народно събрание. Той допълни, че КС е бил един от малкото неполитизирани и некомпрометирани органи, но за българина не остава друг начин освен да търси пълната промяна.

Кутев също така коментира, че за повечето хора изходът от политическата безизходица е в установяване на президентска република. Въпреки това, той изрази мнение, че президентската република е клише и че не може да бъде постигната с настоящия президент Румен Радев. "Друг е въпросът дали да има еднокамарен или двукамарен парламент и т.н.", добави той.

В заключение, Кутев прогнозира, че ако през октомври съставянето на правителство се провали отново, това ще доведе до пренареждане на цялата политическа система, с нови партии и нови играчи. Той също така изрази мнение, че Димитър Главчев ще остане премиер и в следващото служебно правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...