Антоанета Костадинова се размина с финала на 10 метра пистолет в Париж

0
Костадинова ще се подготвя за следващото си участие в дисциплината 25 метра пистолет
Костадинова ще се подготвя за следващото си участие в дисциплината 25 метра пистолет Снимка: БГНЕС

Костадинова ще се подготвя за следващото си участие в дисциплината 25 метра пистолет

Антоанета Костадинова и Кирил Киров не успяха да се класират за финала на Олимпиадата в Токио 2020.

На Олимпийските игри в Токио 2020 българските стрелци Антоанета Костадинова и Кирил Киров не успяха да се класират за финала в дисциплината 10 метра въздушен пистолет. Въпреки доброто си представяне, и двамата се наредиха извън финалните позиции и пропуснаха шанса да се борят за медали.

Антоанета Костадинова, която спечели сребърния медал на Олимпиадата в Токио, завърши на 16-о място в квалификациите с резултат от 573 точки. Въпреки слабия старт, тя успя да постигне две впечатляващи серии от по 99 и 97 точки, но нейните усилия не бяха достатъчни да компенсират за началното изоставане. В последните две стрелкови серии Костадинова записа 94 точки, което я остави на четири точки от осмата позиция, необходима за участие във финала.

Сега Антоанета Костадинова ще се подготвя за следващото си участие в дисциплината 25 метра пистолет, което ще се проведе в петък. Очакванията към нея остават високи, като се надяваме тя да представи страната си достойно и да постигне нови успехи.

По-рано същия ден Кирил Киров също не успя да се класира за финала в дисциплината 10 метра въздушен пистолет при мъжете. Той завърши на 16-о място с резултат от 575 точки, само на две точки от необходимото за осмото място, което би му дало право на участие във финала. Киров показа силна игра, но конкуренцията беше изключително висока и всяка грешка се оказа решаваща.

Сега вниманието на българските стрелци се насочва към следващите дисциплини, в които ще участват. Въпреки че и двамата не успяха да се класират за финала на 10 метра въздушен пистолет, те продължават да се борят за своите мечти и да представят България на международната сцена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари