Ангел Славчев: Събираме се на протест, за да защитим децата ни

2
„Възраждане“ сигнализира: Регистърът за педофили в България още не е стартирал
„Възраждане“ сигнализира: Регистърът за педофили в България още не е стартирал Снимка: ПП "Възраждане"

„Възраждане“ сигнализира: Регистърът за педофили в България още не е стартирал

Преди повече от година Народното събрание прие закон за създаването на Национален регистър на педофилите в България, като проектът следваше моделите на страни като Франция, Канада, САЩ и Израел. Въпреки това, на 1 август 2023 година, когато регистърът трябваше да заработи, стана ясно, че този важен за обществото инструмент все още не е започнал да се изработва.

По време на брифинг пред медиите народният представител от „Възраждане“ Ангел Славчев изрази възмущение от забавянето на проекта и постави въпроси към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Славчев отбеляза, че държавата може бързо да свали сатирични политически сайтове, но изглежда не се справя със създаването на критично важни информационни системи като тази за педофилите.

„Искам да попитам министъра на вътрешните работи Калин Стоянов кое е по-важно - един сатиричен политически сайт, който свалиха за броени минути, само защото накърнява самочувствието на Пеевски, или да се направи националната информационна система за педофилите в България – този такъв огромен проблем у нас“, заяви Ангел Славчев.

Тревогата се засилва от факта, че преди почти два месеца заместник-председателят на „Възраждане“ Петър Петров е отправил официално писмо към министъра на вътрешните работи, с въпрос кога ще бъде активирана системата за регистриране на педофили. Отговорът, който е получил, е, че тепърва ще се сформира междуведомствена група за разработка на този проект.

На втори юли министър Калин Стоянов съобщава, че групата тепърва ще започне работа по създаването на регистъра. Тази информация предизвика недоволство сред народните представители от „Възраждане“, които подчертаха, че Народното събрание гласува закони, но държавната администрация не ги изпълнява в срок.

Славчев добави, че инициативата за регистър на педофилите е изключително важна за защитата на нормалността и ценностите в българското общество. В тази връзка, той призова гражданите да се съберат на протест пред Народното събрание, насрочен за 18:30 часа на същия ден.

Въпросът за ефективността на държавната администрация и забавеното изпълнение на закони отдавна е в центъра на обществените дебати в България. Случаят с Националния регистър на педофилите повдига още въпроси за приоритетите на властите и дали защита на обществения интерес наистина е в центъра на държавната политика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Naме
    Защо МВР си пасува относно педофилите? Вероятно , защото носят приходи на някого по високите етажи на властта, на задкулисието, което де факто управлява.Провеждат се гръмки акции, конфискуват се гнусните видеоматериали и после какво става с тях? Съхраняват ли се или се продават по зловещи канали? С оня пастор докъде стигнаха нещата, в България ли е, осъден ли е или премина границата , въпреки че е особено опасен престъпник, впрочем като всички педофили .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари