Ангел Кунчев: Ако продължи повишаването на температурите, ще се промени и картината на заболяванията

1
Грипът се очаква да настъпи в края на годината и началото на следващата
Грипът се очаква да настъпи в края на годината и началото на следващата Видео: NOVA

Грипът се очаква да настъпи в края на годината и началото на следващата

Според държавния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, COVID-19 вече трудно се различава от обикновена респираторна инфекция. Вирусът вече не налага спешна медицинска помощ, което показва, че се е адаптирал към човека и е станал по-малко патогенен. Сега се разглежда като един от многото респираторни вируси. При възрастни и деца не са отчетени сериозни здравословни усложнения, въпреки че при хора със слаба имунна система може да се наблюдават по-тежки последствия. Това заяви Кунчев в ефира на предаването „На фокус“.

Той подчерта, че продължителното повишаване на температурите може да доведе до промяна в разпространението на болестите.

Относно западнонилската треска, здравният инспектор посъветва откритите площи да бъдат третирани срещу комари, а прозорците да бъдат снабдени с предпазни мрежи. Кунчев обясни, че симптомите на тази треска често са сходни с тези на други вирусни инфекции, но се отличава с характерен обрив, който се появява на третия ден.

По отношение на други заболявания, той подчерта, че България успешно се е справила с болести като коклюш и морбили. Кунчев също така предупреди, че грипните вируси се очакват в края на годината и началото на следващата.

В края на тази година се очаква повишаване на случаите на Хепатит А, който поразява предимно млади хора, отбеляза експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари