Анджей Дуда посрещна Румен Радев в замъка Вавел

0
В Полша се провежда среща на държавните глави от групата „Арайолуш”
В Полша се провежда среща на държавните глави от групата „Арайолуш”

В Полша се провежда среща на държавните глави от групата „Арайолуш”

Президентът Румен Радев участва в ключова среща на държавни глави в Полша.

Държавният глава на Република България, Румен Радев, пристигна днес в историческия град Краков, Полша, за да вземе участие в деветнадесетата среща на групата "Арайолуш". Това важно събитие събира лидерите на няколко европейски държави за обсъждане на ключови въпроси, свързани с бъдещето на континента и трансатлантическите отношения.

Президентът Радев беше посрещнат с официална церемония от своя полски колега Анджей Дуда в емблематичния замък Вавел - исторически символ на полската държавност и култура. Величественият замък, който се извисява над река Висла, осигурява впечатляваща сцена за това важно дипломатическо събитие.

Тазгодишната среща на групата "Арайолуш" се фокусира върху изключително актуална и важна тема - възможностите за укрепване и задълбочаване на трансатлантическите отношения в контекста на нарастващите глобални предизвикателства и заплахи. Този фокус не е случаен, тъй като темата ще бъде и един от ключовите приоритети на предстоящото полско председателство на Съвета на Европейския съюз, което ще започне на 1 януари 2025 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари