Андрей Райчев прогнозира четворна коалиция след изборите

0
Технологичният подход измества идейната политика, коментира социологът
Технологичният подход измества идейната политика, коментира социологът Снимка: bTV

Технологичният подход измества идейната политика, коментира социологът

Социологът Андрей Райчев направи задълбочен анализ на предстоящите избори в предаването "Лице в лице" по bTV, очертавайки безпрецедентна ситуация в българската политика.

"Това са много важни избори, те имат уникален аспект. Винаги сме избирали между идеи – либерални, леви, контрол (ПП-ДБ), прагматична политика (ГЕРБ). За пръв път имаме ситуация, при която се бият идеи и технология", заяви Райчев.

Технологичният фактор в политиката

Според анализа на социолога, за първи път в българската политическа история се наблюдава явление, при което технологичният подход взема превес над идейната политика. "От една страна имаме принципна позиция – хората са отвратени от изборите, докато технологията върви. Тя мина в най-неочакваното място, не в партиите, които са в криза, а в ДПС. Това е много опасна ситуация за страната, защото технологията не бива да се допуска до властта", подчерта Райчев.

Възможна четворна коалиция

В своя анализ социологът очерта възможността за формиране на четворна коалиция с участието на ГЕРБ, "Продължаваме Промяната", партията на Слави Трифонов и БСП. "ДПС-тата не е ясно каква подкрепа ще получат. Не се вижда много голям Пеевски. Доган се бие за някакви остатъци, докато при Пеевски има ръст", коментира той.

Предизвикателства пред страната

Райчев акцентира върху няколко ключови проблема: "Има ужасни неща, за които не се говори – Украйна, зеленото и Ковид. Това са много големи и скъпи провали, които трябва да се посрещнат. Трябва да се смени курса – да се намали харченето и да се стабилизират нещата, за да не попаднем във водовъртежа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари