Андрей Ковачев: Колко поколения още трябва да чакат паметник на загиналите ни предци

0
Евродепутатът публикува позицията си във Facebook
Евродепутатът публикува позицията си във Facebook Снимка: Facebook / Andrey Kovatchev

Евродепутатът публикува позицията си във Facebook

Евродепутатът Андрей Ковачев изрази своята позиция в социалната мрежа Facebook по отношение на възстановяването на националната памет, разрушена по време на комунистическия режим.

"Колко поколения българи чакат и колко от нашите свидни предци не дочакаха възстановяването на нашата памет, унищожена от безродните комунисти?", пита Ковачев в поста си. Той изразява възмущението си, че наследниците на тези, които са извършили тези разрушения, сега са станали червени милионери и продължават "пъклената дейност" на своите бащи и дядовци.

Ковачев твърди, че тези хора измислят аргументи като това, че паметниците не трябва да бъдат на видни места или че те пречат на събития като концерти. "Истината е, че кметът не иска, а е и слаб и не може да устои на натиска от някой архитект", подчертава евродепутатът.

Той посочва, че преди няколко месеца вече е писал за саботажа на група архитекти и сега вижда, че техните аргументи се използват от кмета Терзиев, за да се прекрати цялата процедура по възстановяването на паметника. "Съжалявам, че съм емоционален, но това, което е направил, е отвратително! Потъпкал е и няколко решения на Общинския съвет. 35 години след преврата срещу Живков, още обществени обсъждания ще прави?!", пита риторично Ковачев.

Ковачев призовава кмета да си подаде оставката, тъй като според него не е достоен за поста си. Той пита кой носи солидарната отговорност за това "срамно решение" и кой стои зад Терзиев и това решение. "Къде са ПП - ДБ? Особено ДБ? Синя София? Докога ще чакаме!!! Терзиев, Вие не сте общественото мнение!", изразява възмущението си Ковачев.

В заключение, евродепутатът отдава почит на "свидните наши герои" и изразява презрението си към саботьорите и техните помощници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    ами да,
    Червеното дс отроче Терзиев защити действията на родата си, съборили мемориала! Що ли не се учудвам?!?
  • -1
    2
    Абе алото,
    ти знаеш ли изобщо за какво става въпрос?!? Или си дежурния матросов пред бункера на пп-дб?!?
  • 1
    1
    Алооо
    Ей полит боюрп на БКП НЕДЕЙ ДРЪНКА ГЛУПОСТИ ОЦВЕТЕН БОКЛУК!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари