Анализатор: Живеем в истерия, но народът се обединява в трудни времена

0
Българското общество между разделението и обединението
Българското общество между разделението и обединението Видео: NOVA

Българското общество между разделението и обединението

Икономическата и политическа криза водят до сериозни последствия за гражданското единство в България. В студиото на „Социална мрежа” по NOVA NEWS, политическият анализатор и общественик Борис Вардев сподели своите виждания по темата, като подчерта значението на съвременните разделителни линии и влиянието им върху обществото.

Всяко поколение живее в своето време, а нашето е белязано от истерия, в която начертаването на разделителни червени линии изглежда ключово. Хората, които призовават към обединение, често са възприемани като опортюнисти или неадекватни“, коментира Вардев.

Той отбеляза, че въпреки трудностите, все още има моменти, когато българите се събират и действат в името на държавата. Според него „крайните присъди са често използвани в социалните мрежи за прокламации, но истинската сила на нацията се проявява, когато народът успява да се обедини в трудни времена“.

Вардев подчерта също, че животът на хората не се изчерпва с политиката и ежедневните предизвикателства. „Истинското съединение днес е това, което ни кара да се събираме при трудности“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари