Амбициозен старт за "Дунав Русе 2016"

0
Русенският баскетбол атакува на всички фронтове в новия сезон
Русенският баскетбол атакува на всички фронтове в новия сезон Снимка: БТА

Русенският баскетбол атакува на всички фронтове в новия сезон

Баскетболен клуб "Дунав Русе 2016" се готви за мащабно участие в спортно-състезателната 2024/2025 година, която започва в края на текущата седмица. Клубът ще бъде представен от впечатляващ брой от 14 отбора в различни възрастови групи и направления, включително два мъжки състава.

Административният мениджър на клуба, Пламен Панайотов, сподели ексклузивно пред Българската телеграфна агенция (БТА) подробности за амбициозните планове на русенския баскетболен клуб:

"Всички тези ангажименти биха били невъзможни без подкрепата на нашия дългогодишен партньор Община Русе", заяви Панайотов. Той подчерта, че съставите ще бъдат формирани изцяло от възпитаници на русенската школа, демонстрирайки силата на местния талант.

Мъжкият баскетбол в Русе ще бъде представен на две нива в предстоящия сезон. Първият отбор на "Дунав Русе 2016" ще се състезава в зона "Изток" на А група на Българската баскетболна лига (ББЛ), което е второто ниво в йерархията на родния баскетбол. Дебютът им е насрочен за 6 октомври 2024 година, неделя, с гостуване на "Черно море Викудха" във Варна.

Вторият състав на клуба ще участва в зона "Център" на Б група на ББЛ, третото ниво в българския баскетбол. Този отбор ще бъде подсилен с по-опитни играчи от Русе и ще започне своето участие на 5 октомври 2024 година, събота, с мач срещу "Локомотив Горна Оряховица" във Велико Търново.

В детско-юношеското направление, "Дунав Русе 2016" демонстрира впечатляваща дълбочина. При момчетата, клубът ще бъде представен с по два отбора в групата до 12 години, както и с по един състав в категориите до 13, 14, 16 и 18 години.

Въпреки липсата на представителен женски отбор, момичетата от Русе също ще имат силно присъствие в първенствата. Клубът ще участва с два тима при момичетата до 12 години, както и с по един отбор в категориите до 13, 14, 16 и 18 години.

Панайотов изрази оптимизъм за предстоящия сезон: "Очаква ни един много напрегнат, изключително интересен и се надяваме успешен сезон", коментира той, подчертавайки амбициите на клуба за силно представяне във всички възрастови групи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари