Ало измамници отмъкнаха 46 000 лева от майка и син от Айтос

0
Измамниците се представили за служители на енергото и полицията
Измамниците се представили за служители на енергото и полицията Снимка: Dunavmost

Измамниците се представили за служители на енергото и полицията

75-годишна жена и нейният 52-годишен син от град Айтос станаха жертва на нагла телефонна измама. Те получили обаждане на домашния телефон от мъж, който се представил за служител на електроразпределителното дружество. Той попитал колко човека се намират в жилището и поискал мобилните им номера.

Малко по-късно, майката и синът получили обаждания на мобилните си телефони от мъже, които се представили за служители на Първо Районно управление – Бургас. Мнимите полицаи заявили, че работят по задържането на мигранти, извършващи домови кражби, и поискали съдействие от гражданите.

Измамниците успели да убедят възрастната жена и нейния син да им предадат значителна сума пари - 46 000 лева. Мъж с автомобил с хасковска регистрация спрял пред дома им, получил парите от 75-годишната жена и отпътувал в неизвестна посока.

Благодарение на бързите полицейски действия, предприети от служители на отдел "Криминална полиция" към Областна дирекция на МВР – Бургас и Районното управление в Айтос, измамникът бил заловен. Извършителят се оказал 27-годишен мъж от старозагорското село Калитиново, който направил пълни самопризнания.

След задържането му, мъжът възстановил част от откраднатата сума - 2550 лева. Той е задържан за срок до 72 часа, а работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари