Задържаха муле на "ало" измамници в Русе

1
Главен инспектор Иван Малинов разкри подробности за схемата на измамниците, ужилили майка и син с 46 хиляди лева
Главен инспектор Иван Малинов разкри подробности за схемата на измамниците, ужилили майка и син с 46 хиляди лева

Главен инспектор Иван Малинов разкри подробности за схемата на измамниците, ужилили майка и син с 46 хиляди лева

Майка и син от Айтос се превърнаха в поредните жертви на ало измамници, след като дадоха сумата от 46 хиляди лева. Инцидентът започнал с обаждане на домашния телефон на 75-годишната жена от мъж, който се представил за служител на енерго дружество. Той успял да получи мобилните им номера.

Малко по-късно и двамата получили обаждане на мобилните си телефони от хора, представящи се за полицейски служители. Те твърдяли, че работят по задържането на нелегални мигранти, извършващи домови кражби, и поискали съдействие.

„Първоначално 75-годишната жена от Айтос получава обаждане на стационарния телефон от лице, което се представя като служител на енерго дружество. В хода на разговора лицето събира информация за броя на обитателите в жилището и притежаваните от тях мобилни телефони. След това по мобилните им номера се обаждат лица, които се представят за полицейски служители и ги уведомяват, че тече специализирана операция по залавянето на нелегални мигранти, които се канят да извършат кражба от техния имот”, коментира в ефира на „Здравей, България” по NOVA главен инспектор Иван Малинов, началник на Районно управление - Айтос.

Според него семейството не е хвърлило парите през терасата, а ги е предало на така наречения „муле”. „На адреса на възрастната жена и сина ѝ се появява мнимият полицейски служител, на когото жертвата предава торба с парите”, каза още главен инспектор Малинов.

Главен инспектор Малинов разкри, че измамникът е от село Калитиново, област Стара Загора. „Мъжът е задържан в град Русе и е направил пълни самопризнания, като освен това е възстановил част от взетата сума. Има данни, че останалата част от парите са предадени в Румъния”, обясни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    1
    Данчо
    Този тип престъпления трябва да се изкоренят! Завишаване на наказанията и проверки в тези населени места. От къде пари за такива къщи и последни модели лимузини от различни марки? Защо държавата нехае и направо е на автопилот и тежко и горко на хората останали тук. Над 2.5 млн. души трайно заминаха от тук създадоха семейства зад граница и повече не ги чакай.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари