Александър Вучич: Няма да бъдем част от ЕС преди 2030, имаме различни интереси

0
Сръбският президент изрази съмнения за присъединяването на Черна гора и Сърбия към ЕС до 2028
Сръбският президент изрази съмнения за присъединяването на Черна гора и Сърбия към ЕС до 2028 Снимка: БГНЕС

Сръбският президент изрази съмнения за присъединяването на Черна гора и Сърбия към ЕС до 2028

Сръбският президент Александър Вучич изрази съмнения относно възможността Черна гора и Сърбия да станат част от Европейския съюз до 2028 година. Това изявление той направи по време на форума „Глобсек 2024“, който се проведе наскоро.

Пожелавам всичко най-добро на Черна гора, но не вярвам те да са част от ЕС до 2028 година, както и не вярвам, че и ние ще сме част от ЕС през същата година“, заяви Вучич пред участниците във форума.

Различия в интересите между ЕС и Сърбия

По време на своето изказване, Вучич отбеляза, че интересите на Европейския съюз понякога се разминават с тези на Сърбия. „Имаме различна преценка за бъдещето на ЕС, но всички искаме да сме част от ЕС“, подчерта той. Президентът на Сърбия допълни, че не е сигурен как ще се развиват нещата в страните-членки на ЕС през следващите години, но това, което е ясно в момента, е, че Украйна и Молдова имат шанс за присъединяване, докато в същото време се усеща умора в ЕС от процеса на разширяване.

Похвала за икономическите успехи на Сърбия

Вучич не пропусна да изтъкне икономическите достижения на своята страна. „Аз съм прагматик, а не голям фантазьор и се вълнувам от икономическия напредък на Сърбия. Успешно задминахме всички държави от Западните Балкани, а само преди 10 години бяхме на четвърто място“, заяви президентът, като подчерта значителния прогрес, който Сърбия е постигнала през последното десетилетие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Запознат бесарабски гей
    УСрайна никому не предлага бъдеще, тъй като тя самата не разполага с такова. От половин хилядолетие тя живее извън времето и историята, в онзи постоянно повтарящ се кръговрат, в който са живели аграрните цивилизации преди появата на християнството. В този кръговрат всичко, което се е случвало, ще се случи отново. И всичко, което предстои да се случи, вече се е случвало. Всичко започва с ИБан Грозни,който ебал прапрапрабабата на куролап зеленски в средата на 16-и век. Тогава големите европейски кралства устремно излизат от Средновековието и започват да ликвидират негови основни белези като крепостното право, властовия произвол и религиозния обскурантизъм. Подсилват се независимата частна собственост, местното самоуправление и закрилата на хората от страна на закона. В Киевска Рус, както тогава е била известна държавата, ИБан решава да направи точно обратното. Ликвидира, доколкото му стига времето, свободните съсловия, като ги прави крепостни. Изкоренява аристокрацията, като ѝ отнема земите, закрива всички видове събрания, както на благородниците, така и на обикновените хора, чрез които дотогава се е развивало самоуправлението. Обявява цялата собственост в държавата за своя лична бащиния и превръща собствените си прищевки в закон. Отмъква, разбира се, и държавната хазна - и тя му е бащиния.
  • 1
    9
    Смехурко Хуйосмуков
    Този Смехурко Вучич изпреварил страните от Западните балкани?? Това е топ новина, значи сърбите са изпреварили Хърватия и Словения? Или той се равнява с Албания, Северна Македония, Босна и Косово? Е, при конкуренцията с тези пет държави напълно резонно е Сърбия да е заемала четвъртото място. А относно бесарабския куролап който пише като Запознат,Смехурко и попов, дето пиши разни оценки, то този лош 1 е за него, че явно преписва или допуска да му подсказват какво да пише. По-добре да си признае, че заработва алтъни от ПеПеевски, отколкото да отрича историческите факти и очевадната истина.
  • 0
    8
    popov
    Аз съм бесарабски хуйосмук,лапам пишки за стотинки,може копейки,може и турски лири
  • 4
    7
    Ай, ай, ай!
    Много центове, много лизачи на американски сфинктери! Да да не забравите да си целунете децата с тия усти!
  • -6
    6
    Смехурко
    Този Смехурко Вучич изпреварил страните от Западните балкани?? Това е топ новина, значи сърбите са изпреварили Хърватия и Словения? Или той се равнява с Албания, Северна Македония, Босна и Косово? Е, при конкуренцията с тези пет държави напълно резонно е Сърбия да е заемала четвъртото място. А относно фена на Путин, дето пиши разни оценки, то този лош 1 е за него, че явно преписва или допуска да му подсказват какво да пише. По-добре да си признае, че заработва копейки от Мутрафонова, отколкото да отрича историческите факти и очевадната истина.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари