Александър Везенков изведе Олимпиакос до първа победа в Гърция

0
25 точки и 9 борби за българина в победата над Лаврио
25 точки и 9 борби за българина в победата над Лаврио Снимка: Olympiacos B.C.

25 точки и 9 борби за българина в победата над Лаврио

Александър Везенков, водещият български баскетболист, отново демонстрира своето изключително майсторство на терена. В първия кръг на гръцкото баскетболно първенство за мъже, Везенков изигра ключова роля за убедителната победа на своя отбор Олимпиакос срещу Лаврио.

Мачът, който се проведе в залата на домакините от Лаврио, завърши с категоричен резултат 93:75 (19:22, 21:21, 29:21, 24:11) в полза на гостуващия Олимпиакос. Везенков, който започна като титуляр, се превърна в най-резултатния играч на срещата, отбелязвайки впечатляващите 25 точки.

Българският национал не се ограничи само до вкарване на кошове. За 20 минути и 20 секунди игрово време, той успя да запише и 9 борби, демонстрирайки своята всестранност на игрището. Освен това, Везенков допринесе и с 2 асистенции за своите съотборници, потвърждавайки ролята си на ключов играч в състава на Олимпиакос.

Мачът започна изключително оспорвано, като след първата четвърт Лаврио водеше с 22:19. На полувремето домакините продължаваха да са напред с минимална преднина - 43:40. В началото на втората половина Лаврио дори успя да увеличи аванса си до 48:40.

Въпреки първоначалния натиск от страна на домакините, Олимпиакос демонстрира своя опит и класа. До края на третата четвърт гостите направиха забележителен обрат, повеждайки с 69:64. В последната част от мача играчите на Олимпиакос затвърдиха превъзходството си, доминирайки напълно и успявайки да завършат срещата с впечатляваща преднина от 18 точки.

Освен Везенков, съществен принос за победата на Олимпиакос имаше и Филип Петрушев, който отбеляза 16 точки. От страна на домакините се отличиха Сам Грифин и Таз Шърман, всеки от които завърши с по 13 точки.

Следващото предизвикателство за Олимпиакос ще бъде домакинският мач срещу Арис, насрочен за 13 октомври 2023 година. Този двубой ще бъде част от втория кръг на гръцкото баскетболно първенство и се очаква да привлече вниманието на много фенове, особено след впечатляващото представяне на отбора в първия кръг.

Победата на Олимпиакос и по-специално силното представяне на Александър Везенков, затвърждават позицията на българския баскетболист като един от водещите играчи в гръцкото първенство. Неговите умения и последователност в играта продължават да впечатляват както съотборниците му, така и баскетболните специалисти в Гърция и България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари