Адвокатът на Румен Гайтански: Атаката идва от Делян Пеевски

0
Целта е политическа, заяви Константин Симеонов
Целта е политическа, заяви Константин Симеонов Видео: bTV

Целта е политическа, заяви Константин Симеонов

В интервю за предаването „Тази събота“ по bTV, адвокатът на известния бизнесмен Румен Гайтански - Вълка, Константин Симеонов, коментира последните събития около неговия клиент. Симеонов посочи, че атаката срещу Гайтански има ясна политическа цел, а в основата стои политическото влияние на депутата Делян Пеевски. Това твърдение се появява на фона на текущите разследвания срещу Гайтански, свързани с предполагаемо присвояване на необезпечен кредит от Българската банка за развитие (ББР).

Разследване и задържане на бизнесмена

Румен Гайтански - Вълка беше задържан за 72 часа, след като сам се предаде на властите. Причината за неговото задържане е разследването за присвояване на кредит на стойност близо 150 милиона лева. Според обвинението, заедно с Гайтански в схемата участват и бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев, както и Иван Георгиев, представител на фирмата „Роудуей кънстръкшън“.

Адвокатът на Гайтански посочи, че неговият клиент не се е предал вчера, а е направил опит да се свърже с властите още на 15 август. Той е посетил следствието в 14:30 часа заедно със своя адвокат Красимир Донков, но е бил върнат от разследващите. Според Симеонов, причината за това е липсата на готовност от страна на Комисията за противодействие на корупцията, която не е била подготвена с необходимите процесуални документи. След повторно посещение на 16 август, Гайтански е задържан.

Политически мотиви зад разследването?

Според адвоката на Гайтански, процесът срещу неговия клиент има по-скоро политически мотиви, отколкото юридически. Симеонов твърди, че действията на прокуратурата напомнят на схемата от случая с Корпоративна търговска банка (КТБ), като обвиненията са сходни по структура. Според него обаче, мащабите на текущото разследване са по-малки, а проблемът с липсата на обезпечения по кредита не е единствено на Гайтански, а на цялото ръководство на банката.

Симеонов също така изрази мнение, че този кредит изобщо не е трябвало да бъде отпускан. Той подчерта, че обвиненията за присвояване с подбудителство и помагачество са стандартни за подобни случаи и не са достатъчно основани на факти.

Атаката срещу Гайтански и връзката с ДПС

Константин Симеонов също така коментира и връзката на Румен Гайтански с почетния председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган. Според него, тази връзка се използва като инструмент за атака срещу определени бизнесмени, с цел да им се отнеме бизнесът. Той смята, че подобни схеми се използват за политически натиск и елиминиране на конкуренцията.

Адвокатът подчерта, че Гайтански не се страхува за живота си и не възнамерява да се крие, като цитира думите му: „Аз не съм мишок, за да се крия“. Тези думи показват увереността на бизнесмена, че ще се бори за своите права и няма да се поддаде на натиска.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Наблюдател
    Комедианти от първата снимка, за три години постигнахте "огромен успех", успяхте да съсипете граденото с много труд, усърдие...
  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!