Володимир Зеленски благодари на военните за удар по руски оръжеен склад

0
Конкретната цел на удара обаче не беше разкрита
Конкретната цел на удара обаче не беше разкрита Снимка: Facebook / Володимир Зеленьский

Конкретната цел на удара обаче не беше разкрита

Украинският президент Володимир Зеленски изказа благодарност към военните сили на страната за успешната атака срещу руски оръжеен склад, макар че конкретната цел на удара не беше разкрита, съобщават агенциите "Ройтерс" и "Укринформ".

„Това радикално променя ситуацията - нашата способност да върнем войната обратно в Русия“, заяви Зеленски в своето вечерно видеообръщение. Той потвърди, че пореден склад с оръжие на територията на Русия е бил засегнат, като отбеляза, че този склад играе ключова роля в снабдяването на руските войски с боеприпаси.

Президентът подчерта приноса на украинските военни и службите за сигурност, които са участвали в операцията, като специално похвали Службата за сигурност на Украйна (СБУ). Според Зеленски, техният принос е бил решаващ за атаката срещу важен склад, съдържащ тактически ракети и управляеми авиобомби – въоръжение, което Русия използва за нападения срещу украински градове и позиции.

„Тези оръжия са основни инструменти за терор над нашите градове и военни позиции. И искам да подчертая, че тези успехи се дължат на нашите собствени възможности и оръжия. Въпреки това, помощта от нашите партньори би могла значително да ускори края на войната, чрез унищожаване на руския нападателен потенциал,“ каза Зеленски.

Междувременно, според информация от "Укринформ", дронове на СБУ са извършили атака срещу военната база в Шайковка, намираща се в руската Калужка област, където са разположени стратегическите бомбардировачи Ту-22М.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Българин
    Първо се казва ВЛАДИМИР И ВТОРО Е НАДЕУСАН ШИБАН ЕВРЕИН!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари