Адвокат: Няма заварено престъпление при ареста на Джейхан Ибрямов

0
Данните сочат за незаконосъобразност на ареста, заяви Силвия Петкова
Данните сочат за незаконосъобразност на ареста, заяви Силвия Петкова Видео: NOVA

Данните сочат за незаконосъобразност на ареста, заяви Силвия Петкова

В предаването „Здравей, България” по NOVA адвокат Силвия Петкова и конституционалистът Орлин Колев коментираха ареста на депутата Джейхан Ибрямов. Според Петкова, случаят с подкупа, за който се твърди, че е бил поискан на 25 септември, когато Ибрямов все още е имал имунитет, не представлява заварено престъпление. Тя подчерта, че „завареното престъпление означава да се хване извършителят на местопрестъплението”. Белязването на банкнотите и даването им на заподозрения е следствено действие, което според Петкова не може да бъде извършвано срещу лице с имунитет. „Това означава, че арестът е бил незаконен, защото не става дума за заварено престъпление, а за подготвяно разследване”, допълни тя.

Орлин Колев също подчерта ролята на имунитета на народните представители, като отбеляза, че „засилената юридическа защита, която Конституцията и Изборният кодекс дават на депутатите, изключва хипотезата на заварено престъпление. Според него, макар имунитетът да предпазва народните представители от необосновани обвинения, той не може да служи като прикритие за укриване на престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари