Николай Свинаров: Експресното сваляне на имунитета на Джейхан Ибрямов има политически характер

0
Според бившия военен министър в бързината на действията прозират политически мотиви
Според бившия военен министър в бързината на действията прозират политически мотиви Видео: bTV

Според бившия военен министър в бързината на действията прозират политически мотиви

Бързината, с която бяха свалени имунитетите на Джейхан Ибрямов, кандидат-депутат от "Алианс за права и свободи" и народен представител в 50-ото Народно събрание, предизвика коментари относно политическия характер на действията. Това стана ясно от изказване на бившия военен министър Николай Свинаров в телевизионно интервю.

На 2 октомври Ибрямов беше арестуван след акция на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) в негови имоти, при която бяха иззети белязани пари. Впоследствие той беше задържан за 72 часа, след като Централната избирателна комисия (ЦИК) и Народното събрание свалиха имунитетите му.

Свинаров изрази съмнения относно спазването на процедурата при свалянето на имунитета на Ибрямов като народен представител. Според него това е трябвало да стане чрез свикване на Народното събрание и гласуване, а не само с уведомление от председателя на парламента Рая Назяран до другите депутати.

Бившият военен министър подчерта, че корупцията не се изчерпва с намирането на пари у посредник. Той постави въпроса защо, ако твърденията за продължителна корупционна дейност са верни, не са разкрити и лицата от Министерството на отбраната, които са получавали пари за извършване на определени дейности.

Свинаров определи случая като поредно доказателство за политизиране на правораздаването в страната, призовавайки за по-задълбочено разследване и разкриване на всички замесени страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Аз
    Поредната поръчка на шиши, неговата...!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари