85 нови стоманобетонови панела монтираха на Дунав мост

0
През следващите дни се очаква пясъкоструене и поставяне на допълнителни панели
През следващите дни се очаква пясъкоструене и поставяне на допълнителни панели Снимка: АПИ

През следващите дни се очаква пясъкоструене и поставяне на допълнителни панели

Ремонтните дейности на Дунав мост при Русе продължават с бързи темпове, като до момента са монтирани 85 нови стоманобетонови панела на мястото на 89 демонтирани. Само през изминалата седмица, между 28 август и 3 септември, са свалени 19 панела и са поставени 17 нови. Работниците на място активно работят и по антикорозионната защита на стоманената конструкция на пътното платно, като също така се монтират болтови дюбели, армировка и кофраж, необходими за закрепването на стоманобетонните и корнизни панели.

През следващите дни ремонтният процес ще продължи с пясъкоструене на стоманената конструкция, нанасяне на допълнителна антикорозионна защита и монтиране на корнизни панели. Освен това се планира и продължаване на демонтажа, монтажа и изработката на нови стоманобетонови панели.

Основният ремонт на Дунав мост започна на 10 юли, като се обхваща участък с дължина около 200 метра в лентата за вход в България. Работата по обекта се извършва с повишено темпо и до момента се спазват сроковете. Въпреки ремонтните дейности, трафикът не е спрян напълно. Движението е ограничено в участъка и превозните средства преминават в регулиран режим през лентата за изход към Румъния. През целия ден се работи по 10 до 12 часа, като се осигурява двупосочно преминаване в лентата, която не е заета от ремонт.

Максималната допустима ширина на преминаващите превозни средства по време на ремонта е ограничена до 2,75 метра, а общата маса - до 60 тона. Извънгабаритни превозни средства не могат да преминават през моста.

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) координира дейността си с Гранична полиция, Агенция "Митници", Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", както и с Община Русе и Областната администрация на Русе, за да осигури максимална безопасност по време на ремонта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари