60 лева струва гласът за изборите в Сливенско

0
МВР разби схема за купуване на гласове в три области
МВР разби схема за купуване на гласове в три области Снимка: БНТ

МВР разби схема за купуване на гласове в три области

Министерството на вътрешните работи (МВР) проведе мащабна специализирана операция срещу купуването на гласове в страната. По време на официален брифинг от министерството съобщиха, че до момента са задържани 41 души за нарушения на изборното законодателство.

Статистика на разследванията

Правоохранителните органи са извършили 157 специализирани операции, в резултат на които са образувани 76 досъдебни производства. Общият брой на постъпилите сигнали за нарушаване на изборното законодателство достигна 345.

Координирани акции в три града

През сутрешните часове служители на криминална, икономическа и пътна полиция извършват специализирани акции в градовете Русе, Сливен и Пазарджик.

Разкрития в Сливенско

В град Сливен операцията доведе до задържането на четирима души, срещу които са образувани досъдебни производства по подозрение в търговия с гласове. "От търговски обекти в сливенски квартали са иззети тетрадки с изписани имена и парични суми. Проверява се сигнал за купуване на гласове в Сливенско село. Касае се за предлагане на суми от по 60 лева", съобщиха от МВР.

Ситуацията в Русе и Пазарджик

В град Русе се разследват осем сигнала за нарушения на изборното законодателство, като по два от тях вече са образувани досъдебни производства.

В област Пазарджик проверките обхващат заложни къщи, частни адреси, търговски обекти, обществени места и питейни заведения. "Проверяват се и сигнали за купуване на гласове", допълниха от МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Русенец
    И много хиляди лева да ми дават, пак няма да гласувам под заповед, а така, както АЗ преценя.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари