До 50 лева глоба за изхвърлен фас в Русе

1
Драстично увеличение на глобите за замърсяване
Драстично увеличение на глобите за замърсяване Снимка: Асен Игнатов / Архив

Драстично увеличение на глобите за замърсяване в Русе

Общинският съвет в Русе прие единодушно промени в Наредба № 3 за организация и развитие на комунално-битовата дейност. Основната промяна е значителното увеличение на глобите за изхвърляне на дребни отпадъци на обществени места - угарки от цигари и билети от градския транспорт.

Размер на санкциите

Новите разпоредби предвиждат глоба в размер от 20 до 50 лв., наложена на място чрез фиш. Досегашната глоба от 2 лв., която беше определена за подобни нарушения, се увеличава значително с цел да се повиши ефективността на контрола, както и да се насърчат гражданите да проявяват по-голяма лична отговорност към поддържането на чистотата в обществени пространства.

По-сериозни нарушения

За по-тежки нарушения на Наредба № 3 физическите лица ще бъдат глобявани със суми до 200 лева. Едноличните търговци и юридическите лица ще подлежат на имуществени санкции в размер до 400 лева.

Контролни органи

Спазването на новите разпоредби ще се следи от служители на:

  • звено „Общинска полиция"
  • СЗ „ИООРС"
  • дирекция „Екология и зелена градска среда"

Промените в наредбата разширяват и кръга от общински служители, които ще извършват проверки за поддържането на зелените площи и прилежащите алеи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    221
    То наредба да има хубаво ,ама кой ще им прибира парите на нарушителите.Някой вярва ли .А иначе ,истината е ,че българинът от друго не разбира-бръкни му в джоба един -два пъти и ще се научи
  • 5
    2
    1234
    Минете покрай училищата, където се ограмнотява бъдещето на вскяка нация и вижте за каква поголовна мизерия става въпрос! Опаковки, кенчета от енергийни напитки, фасове ,кутийки от цигари, пастм. бутилки, чашки от кафе ... По кръстовищата е същата свинщина, докато чакат на светофар. Деретата покрай всяко населено място са пълни със строителни и битови отпадъци ...
  • 3
    1
    фас
    А за кучешките фа ш кии които не ги събират и за тия които хранят котките и замърсяват кога ще ги глобявате кмете
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари