38 градуса на сянка измериха в Русе

2
Падна температурният рекорд за тази дата
Падна температурният рекорд за тази дата Снимка: Dunavmost

Падна температурният рекорд за тази дата

Максимална температура от 38 градуса на сянка е измерена в 15:00 часа днес в Русе, което е рекорд за тази дата. Това съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град, предаде БТА.

Досега най-горещо на 19 юни е било през 2007 г., когато термометрите са отчели 36,6 градуса. Най-студено на тази дата е било през 2000 г. - 10,4 градуса.

Директорът на Спешна помощ в Русе д-р Иванка Маринова коментира, че не са получавани сигнали за почувствали се зле от горещините русенци.

Заместник-кметът по опазване на околната среда и комунални дейности на Русе Никола Лазаров каза за БТА, че заради жегата машини оросяват с вода площади, централната пешеходна улица, както и големите булеварди в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    мунчо менков
    Отивайте в ледената точка на кръговото...там е 25 градуса-перфектна температура, много ефективен и ефектен проект на общинските крадци за 500 000 лева!!!
  • 5
    5
    Дани
    Където няма нито едно дърво (по Скобелев например между Борисова и ""Мариела Сони "_48 градуса даже повече,и от ауспусите на колите __нечовешко!!Поне пясъци да докарат, като пустинята (Бетон или пясък???_коя злина е по малка??И природата се бунтува, на нашата (човешката) простотия!!!
  • 3
    4
    Вазиленката
    Спокойно братя и сестри. Бенчо се грижи за всеки от Вас.
  • -18
    3
    Планинеца
    Пукясвайте сварени в собствен сос, тъпи русенски хърцои :)))
  • -2
    2
    Аре, аре
    В момента е 35°С на сянка, не 38°С!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари