Русе постави нов температурен рекорд

11
Най-горещият 13-и август от 2008 година насам регистрира температура от 38,7 градуса
Най-горещият 13-и август от 2008 година насам регистрира температура от 38,7 градуса

Най-горещият 13-и август от 2008 година насам регистрира температура от 38,7 градуса

Днес, 13-и август, Русе стана свидетел на рекордна температура, измерена на сянка. Според данни от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град, максималната температура достигна 38,7 градуса, което представлява най-високата стойност, регистрирана на тази дата. За сравнение, предишният рекорд за 13-и август датира от 2008 година, когато термометрите са показали 37 градуса.

Жегата, която обхвана града, обаче не доведе до здравословни проблеми сред жителите, съобщиха от Спешна помощ в Русе. Въпреки екстремните условия, не са постъпвали сигнали за хора, почувствали се зле в резултат на високите температури.

Русе е известен с високите си летни температури, но днешната жега наистина постави нови граници за жителите на града. Температурният рекорд е поредното напомняне за екстремните климатични условия, които се наблюдават все по-често в региона и по целия свят.

Освен рекордната жега, данните от хидрометеорологичната станция сочат, че най-студеният 13-и август в Русе е бил през 1995 година, когато температурата е паднала до 12,6 градуса. Тези контрастни данни показват колко променливо може да бъде времето дори в рамките на един и същи месец.

Специалистите съветват жителите на града да вземат мерки за предпазване от горещините, като избягват продължителното излагане на слънце, пият достатъчно вода и избягват физическите натоварвания през най-горещите часове на деня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Хаха
    Брех! Все сме рекордьори ние тая година! Включително по простащина…
  • 7
    4
    Пенчовизт
    Това, което високата температура не успее да свърши в града. Бенчо ще го довърши. Разруха, бетон, липса на зеленина, нормални улици без дупки, коври в къбнетите и т. н.
  • 12
    3
    Русенец
    Голяма новина, всеки ден само мерим градусите, добре, че е лято и е топло, то няма какво друго да се случи в Малката Виена, била някога, а сега...
  • 11
    2
    Цеко
    Сега да ти е кеф да си пиеш бирата на кея😆
  • 33
    1
    РУСЕ
    1/3 от дърветата в Русе са изсъхнали. Тротоарите масово са асфалтирани. Зелени разделителни площи са засипана с камъни . Зеления ни град отдавна не е зелен . Липсва поддръжка на това което имахме и пълна незаинтересованост какъв искат русенци да е града ни . Глобално затопляне ама друг път диагнозата е ГЛОБАЛНО БЕЗХАБЕРИЕ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари