30 къщи имат поражения след взрива край Елин Пелин

0
Основните повреди включват счупени прозорци и напукани стени
Основните повреди включват счупени прозорци и напукани стени Снимка: Минко Чернев / БТА

Очаква се да бъдат оценени щети на още около сто адреса в района

След взрива в склад за фойерверки и пиротехнически изделия в община Елин Пелин, започнаха описите на нанесените щети в района. По данни на кмета Ивайло Симеонов, до този момент са установени материални щети в около 30 къщи. Основните повреди включват счупени прозорци и напукани стени. Очаква се да бъдат оценени щети на още около сто адреса в района.

"Ние сме длъжни да проверим всички имоти, но има и опити за измама. Колегите минават експертно и няма да позволим измами", заяви Симеонов, предаде БТА. Той добави, че описите се извършват от служители на Община Елин Пелин и ще бъдат предадени на Комисията по бедствия и аварии.

Инцидентът възникна по-рано тази седмица, когато склад за фойерверки и пиротехнически изделия избухна. Кметът Симеонов съобщи, че е разговарял със собствениците на складовете, но те не са имали обяснение за причината за пожара. Очаква се разследването да продължи, като на място ще работят пожарната и сапьори.

От Общината информираха, че за засегнатите жители ще бъде осигурена възможност за срещи с психолози. Тези срещи ще се проведат в Центъра за обществена подкрепа този понеделник, като целта е да се предостави психологическа помощ на нуждаещите се.

Към днешна дата показателите на качеството на въздуха в село Гара Елин Пелин не надвишават регламентираните норми, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. Въпреки това, местните власти препоръчват жителите да бъдат внимателни и да следят за всякакви промени в здравословното си състояние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    антитерор
    Висши политици в затвора,кога?
  • 6
    2
    антитерор.
    Държавата гори от всички посоки.Пожарите тръгват от няколко страни едновременно.Гърмят складове,пожарища ужасища.Правителство няма,разкол,ужким.Ня баницата са заедно.Едните викат ,дю,а другите у?Пожарникари зле оборудвани? Едните викат за Украйна ,а другите за РФ.Нещо не е в ред и тая работа мирише.Големи хора и банди в затвора няма ли да има? Групировки на куп също?
  • 5
    1
    Длъжници сте им
    намерихте на безделниците психолози работа.По-важно е да им се оправят щетите и да се върнат в дома.Възниква въпросът Защо е толкова близо опасното производство до населеното място.А че въздухът е в норма не ги лъжете Пълен с какво ли не и не е за дишане,.Тревогата им е основателна, още не се знае дереджето на последния склад.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари