28 фенера полетяха в небето в памет на Венцислав Дункин

0
Разлог се прости с младия летец, загинал при инцидент на авиобаза "Граф Игнатиево"
Разлог се прости с младия летец, загинал при инцидент на авиобаза "Граф Игнатиево" Снимка: bTV

Разлог се прости с младия летец, загинал при инцидент на авиобаза "Граф Игнатиево"

Град Разлог изпрати своя герой - капитан Венцислав Дункин, който трагично загуби живота си при инцидент на авиобаза "Граф Игнатиево" на 13 септември. Хиляди граждани се събраха на площад "Преображение", за да почетат паметта на 28-годишния пилот и да изразят своята скръб и съпричастност към семейството и близките му.

Церемонията по отдаване на последна почит беше изпълнена с емоции и символика. Жителите на Разлог запалиха хиляди свещи, осветявайки площада в знак на уважение към младия летец. В тъмното небе се издигнаха 28 светещи фенера - по един за всяка година от краткия, но вдъхновяващ живот на капитан Дункин.

Трагичната загуба на толкова млад и перспективен военнослужещ разтърси не само местната общност, но и цялата страна. Жителите на Разлог трудно приемат факта, че един толкова обещаващ млад мъж е загубил живота си при нелеп инцидент.

На церемонията присъстваха високопоставени представители на Министерството на отбраната и Българската армия. Сред тях бяха министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, както и редица висши офицери, военнослужещи и колеги на капитан Дункин.

В знак на признание за неговата служба и саможертва, капитан Венцислав Дункин беше удостоен посмъртно с почетен награден знак на Министерството на отбраната "Свети Георги" - първа степен за офицери. Това високо отличие беше присъдено със заповед на министъра на отбраната.

Въпреки общественото внимание към този трагичен инцидент, все още няма официална информация относно причините за авиокатастрофата. От Министерството на отбраната продължават да пазят мълчание относно напредъка на разследването и дали е разчетена черната кутия на разбилия се учебно-тренировъчен военен самолет L-39 край авиобаза "Граф Игнатиево".

Този инцидент повдигна въпроси за безопасността на военната авиация и необходимостта от модернизация на въоръжените сили. Експерти призовават за по-голяма прозрачност в разследването и за предприемане на мерки за предотвратяване на подобни трагедии в бъдеще.

Загубата на капитан Дункин е не само лична трагедия за неговото семейство и близки, но и загуба за цялата нация. Неговата отдаденост към професията и готовността му да служи на страната си ще останат пример за бъдещите поколения български военни пилоти.

Докато Разлог и цяла България скърбят за загубата на този млад герой, остава надеждата, че неговата жертва няма да бъде напразна, а ще доведе до подобрения в сигурността и обучението на военните пилоти, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, тази песен дето я слушаш е много стара.
- То и майка ти е стара, ама още я слушаш...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари