17 деца изгоряха в училищно общежитие в Кения

0
Пожар в основно училище взе жертви
Пожар в основно училище взе жертви Снимка: БГНЕС

Пожар в основно училище взе жертви

Тежък инцидент в основното училище "Хилсайд Ендараша" в окръг Ниери, Кения, доведе до смъртта на 17 деца. Пожарът, който е избухнал около полунощ, бързо е обхванал общежитията, в които са спели учениците. По време на пожара в сградата са се намирали деца на възраст от 5 до 12 години.

Полицията потвърди, че телата на жертвите са били открити силно обгорени, като е възможно да бъдат намерени още загинали. „Има 17 смъртни случая и пострадали, които са били закарани в болница с тежки наранявания. Телата, открити на мястото на инцидента, са били изгорени до неузнаваемост. Очаква се още тела да бъдат открити“, обяви говорителят на националната полиция Ресила Онянго.

От властите допълниха, че средната възраст на загиналите е около 9 години. В същото време 16 души са получили тежки наранявания и са били спешно откарани в болница за лечение. Причината за пожара все още не е установена, но разследването е в ход.

Кенийският президент Уилям Руто изрази съболезнованията си към семействата на жертвите, като нарече случилото се "опустошително". В социалната мрежа X той написа: „Нашите мисли са със семействата на децата, които загубиха живота си в трагедията с пожара. Това са опустошителни новини.“ Руто също така заяви, че е наредил на властите да проведат задълбочено разследване и обеща, че виновните за инцидента ще бъдат подведени под отговорност.

Инцидентът се случва в училище, разположено на около 170 километра северно от столицата Найроби. Спешните служби, включително Кенийският Червен кръст, са били на мястото на инцидента и са предоставяли помощ на ученици, учители и семействата на пострадалите. Организацията също така осигурява психосоциална подкрепа на засегнатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари