15-годишно момиче получи гърч след пушене на вейп в Пазарджик

0
Лекарите предупреждават родителите да наблюдават децата си и да говорят с тях
Лекарите предупреждават родителите да наблюдават децата си и да говорят с тях

Лекарите предупреждават родителите да наблюдават децата си и да говорят с тях

15-годишно момиче е било прието в тежко състояние във Второ педиатрично отделение в Пазарджик, след като пушило вейп, съобщиха от лечебното заведение. Началникът на отделението д-р Златомира Манолова поясни, че момичето е направило гърч, но след 12-часово лечение състоянието му се подобрило.

„Тийнейджърката вече е излекувана и е изписана в добро здравословно състояние“, уточни д-р Манолова. Лекарите предупреждават родителите да наблюдават децата си и да говорят с тях, за да не употребяват такива модерни електронни цигари, които съдържат тетрахидроканабинол и може да са опасни за тяхното здраве.

„Електронните цигари или наргилета са с високи дози никотин и са доста пристрастяващи за децата“, обясняват медиците. Те подчертават, че тези устройства могат да причинят развитие на белодробно заболяване, сърдечни проблеми, а в тежки случаи и дихателна недостатъчност.

Родителите трябва да бъдат по-бдителни и да обръщат внимание на поведението на децата си“, съветват лекарите. Вейп устройствата са особено популярни сред младежите, но опасностите, свързани с тяхната употреба, не са достатъчно добре разяснени на обществото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари