15-годишният Алекс спаси 7 деца след смъртта си

1
Младият кикбоксьор е загубил живота си след епилептичен припадък
Младият кикбоксьор е загубил живота си след епилептичен припадък Снимка: Hurricane Combat and Fitness / Facebook

Младият кикбоксьор е загубил живота си след епилептичен припадък

Талантливият кикбоксьор Алекс Истууд почина трагично, но спаси живота на седем деца чрез даряване на органи

Алекс Истууд, 15-годишен кикбоксьор от Ливърпул, Англия, загуби живота си след епилептичен припадък през юни, но неговата щедрост и доброта продължават да живеят чрез спасените седем деца, благодарение на даряването на органите му.

Според школата по кикбокс Алекс е получил епилептичен припадък след мача си на 29 юни. Незабавно е откаран в болница, където лекарите диагностицират кръвоизлив в мозъка му. Въпреки бързата медицинска намеса и операциите в Детската болница в Манчестър, Алекс изпада в кома и по-късно почина.

Алекс Истууд беше не само талантлив кикбоксьор, но и забележителна личност, известна със своето спортсменство и дружелюбие. Треньорът му в "Hurricane Combat и Fitness" Иън Холет написа в почит на Алекс в GoFundMe: „Алекс беше въплъщение на всичко, което отстояваме в Hurricane Combat & Fitness. Не само като боец, но и като мила, грижовна, щедра и любяща душа. Само на 15 години той вече беше постигнал толкова много и беше обичан от мнозина, не само в Hurricane, но в цялата страна и дори по света. Неговата смърт е наистина опустошителна и всички сме в шок. Нашата любов и подкрепа е към неговото невероятно и вдъхновяващо семейство в този труден момент."

Новината за смъртта на Алекс разтърси много хора в спортната общност и извън нея. В социалните мрежи валят изрази на подкрепа и съболезнования към семейството му. Много хора подчертават колко голямо въздействие е имал Алекс върху тях и колко ще липсва на всички, които са го познавали.

В знак на почит и подкрепа за семейството на Алекс е създадена онлайн дарителска кампания. Целта на кампанията е да се съберат средства за "погребението, което заслужава" Алекс. До момента кампанията е събрала над 16 000 британски лири, демонстрирайки колко много хора са трогнати от историята и живота на младия спортист.

Алекс ще бъде погребан на 23 юли:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари