100 картини на русенски художници показват красотата на лятото

2

Експозицията може да бъде разгледана до 11 юли

В Русе, на улица „Борисова“ 6, вчера вечерта бе открита изложба, посветена на лятото, под наслов „Лятно настроение“. Експозицията, която ще бъде достъпна за посетители до 11 юли, представя близо 100 произведения на 12 русенски художници.

Откриването на традиционното събитие бе почетено от присъствието на областният управител Драгомир Драганов и директорът на отдел „Култура, духовно развитие и изкуство“ към Община Русе Миглена Войнова. В своето обръщение към гостите, Драганов сподели, че картините са го впечатлили и провокирали, изразявайки увереност, че те ще докоснат чувствата на посетителите.

Радвам се, че гражданите и посетителите на град Русе ще имат възможност да се докоснат до творбите на талантливите русенски художници. Убеден съм, че те ще предизвикат възхищение в ценителите на изкуството“, сподели кметът на Русе Пенчо Милков, изразявайки гордостта си от професионалистите, които организират такива събития.

Изложбата не само представя различни концептуални и естетически виждания, но и разнообразие от техники като сух и маслен пастел, акварел, темперни, маслени и акрилни бои, както и различни смесени техники. Това събитие не само обогатява културния живот на региона, но и подчертава значението на изкуството за града и страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари