10 литра дъжд на квадратен метър паднаха в Русе

1
Обилният дъжд създаде проблеми по основните пътища и в града
Обилният дъжд създаде проблеми по основните пътища и в града Снимка: Русе / Facebook

Обилният дъжд създаде проблеми по основните пътища и в града

Интензивни валежи и бурен вятър предизвикаха сериозни затруднения в движението и инфраструктурата в Русе и околността. Според информация от Хидрометеорологичната станция в крайдунавския град, между 18:40 и 20:00 часа са паднали общо 10,6 литра на квадратен метър дъжд.

Особено тежка е ситуацията в района на село Волово, където паднало дърво затруднява движението по основния път между Русе и Бяла. Областната администрация в Русе потвърди, че инцидентът е сигнализиран от граждани, които са споделили снимки и видеоклипове в социалните мрежи.

Трудности се наблюдават и на входа на града от София, където булевард „България“ е наводнен. Зорница Дикова – Ранева, преминала през този район, сподели , че подобна е ситуацията и по улица „Чипровци“ между кварталите „Здравец“ и „Родина“. Тези проблеми са възникнали още след сутрешния дъжд, когато между 4:52 и 7:34 часа са паднали валежи от 11,1 литра на квадратен метър.

Припомняме ви че, на 16 юли регионът преживя максимална температура от 41 градуса на сянка, последвана от буря със скорост на вятъра до 14 метра в секунда. Това доведе до още по-сериозни проблеми с движението по републиканската пътна мрежа и прекъсвания на електрозахранването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -11
    16
    Хетър Хинков
    Да повторя щото някои ПеПераси не могат да запомнят: В Русе паднали 10 литра на квадратен метър, а на мен като ми падне Зеленски ще го лашкам докато не пусне кръв! Всичко друго са лъжи и инсинуации на лашкани в гъза и после в устата хохълски пачаври!
  • 0
    15
    мнение
    Каквото през герберастизма,такова и през седерастизма.Да й Бъ. Тези хора за за затвора.
  • 0
    14
    към Aha
    Не е лъжа,не е.Те опапаха парите иди ги гони герберастите.
  • -2
    13
    Хетър Хинков
    Да повторя щото някои педераси не могат да запомнят: В Русе паднали 10 литра на квадратен метър, а на мен като ми падне Путин ще го лашкам докато не пусне кръв! Всичко друго са лъжи и инсинуации на лашкани в гъза и после в устата руски пачаври!
  • 2
    12
    Стоянка
    Жалки "журналисти" ! 10 л на кв.м. !? ..."особено тежко" ,апокалипсис едва ли не ! Мамини свинчета и кухи манерки в силикон,хилорон ,дишащи балон ,на тати "принцесите " до такива статии и разсъждения докарват България ! Какво очаквате от лигльовци и лигли ,които нито дъжд ,нито жега ,нито работа са виждали .! Жълти,червени ,чак и зелени кодове ! Егати
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари