Забрана за електрическите тротинетки в Русе

26
Общински съветници предлагат промени в правилата за движение с електрически тротинетки в Русе
Общински съветници предлагат промени в правилата за движение с електрически тротинетки в Русе Снимка: Dunavmost

Общински съветници предлагат промени в правилата за движение с електрически тротинетки в Русе

Предложението е електрическите тротинетки да се забранят в паркове, градини, площади, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, както и в рамките на кръстовищата с пресичания на пешеходни зони.

Трима общински съветници – д-р Росица Кръстева, Светлозар Симеонов и Стоян Христов – са внесли предложение за изменение на Наредба №18 за обществения ред при ползване на превозни средства на територията на Община Русе.

Предложението е мотивирано от зачестяващите инциденти с електрически тротинетки в града. Според вносителите, тротинетките не бива да се ползват в паркове, градини, площади, детски площадки, както и на пешеходни зони и кръстовища. Ограничението не важи за пешеходци, които бутат тротинетка.

В предложението се посочва, че електрическите тротинетки са екологична алтернатива на автомобилния трафик, но липсата на ясни правила за тяхното ползване е предпоставка за настъпване на пътнотранспортни произшествия.

Вносителите предлагат в Наредба №18 да се създаде нова ал. 6 в чл. 13 със следното съдържание:

„Движението с индивидуално електрическо превозно средство в паркове, градини, площади, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, както и в рамките на кръстовищата с пресичания на пешеходни зони, е забранено. Ограничението не се прилага за пешеходци при движение, чрез бутане на индивидуално електрическо превозно средство.“

Предложението ще бъде разгледано от Общинския съвет на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    40
    Петкан
    А защо като зяло държавата не наложи данък и застраховка за тия изпражнения по улиците както за кола и мотор?? Щом могат да се дадат от 500 до 6000 лв. за тая тъпотия - значи може и такси да има. Останалите не са по-глупави да плащат данъци за превозно средство,докато тия тарикатчета само хвърчат като камикадзета по “перфектните” ни улици безплатно.
  • 5
    39
    Спонсор
    Омръзна ми да гледам малоумници по ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ с черни дрехи по на 40-50 години с ГРЪБ КЪМ ДВИЖЕНИЕ ТО в късните часове! Снощи ИДИОТ с пистова бракма БЕЗ СВЕТЛИНИ се спусна в 22. 20 часа и с черни дрехи! За това в UK има знак БАЙК/тоест говедо с една гънка в мозъка за равновесие/!
  • 6
    38
    Спонсор
    И каращите ги задължитело със свет лоотразителни жилетки!
  • 8
    37
    Мартин
    По - добре изобщо от движение да ги спрат или поне да изискват нещо като свидетелство, защото има лапета на по 13-14 години където хвърчат като луди по улиците и центъра с тези тротинетки, да не говорим че по центъра има майки с колички или малки деца, които се движат насам натам... Според мен лично е по добре изобщо да ги спрат...
  • -8
    36
    Гогата
    Тия малоумни ли са?С тази наредба ще изкарат всички тротинетки по улиците и тогава става страшно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари