Ученици събират пари за тежко болна учителка в Бяла Слатина

0
Дияна Александрова се бори с тежко онкологично заболяване и в момента е в Турция
Дияна Александрова се бори с тежко онкологично заболяване и в момента е в Турция Видео: bTV

На този етап са необходими около 30 000 лева за химиотерапии

Дългогодишна учителка в Бяла Слатина има нужда от нашата подкрепа, за да оздравее. Дияна Александрова се бори с тежко онкологично заболяване и в момента е в Турция.

Жителите на Бяла Слатина всячески се мобилизират, за да осигурят нужните средства, но призовават и други да помогнат.

На този етап са необходими около 30 000 лева за химиотерапиите на учителката, но ситуацията е динамична и превантивно са необходими няколко десетки хиляди лева.

Г-жа Дияна Александрова освен дългогодишен преподавател по биология е и дългогодишен читалищен деец. В читалището в града е организиран база в нейна подкрепа.

Инициатори на кампанията са нейни ученици.

През лятото на 2022 г. болестта на г-жа Александрова е диагностицирана. Тя започва лечение в България, но през септември 2023 г. вече нещата се усложняват и започват химиотерапии. През март месец започва лечени в Турция, тъй като в България няма какво да се направи. С нея е семейството ѝ, двете ѝ децата“, коментира пред bTV ученикът ѝ Теодор Узунов.

В момента състоянието ѝ не е добро, не може да ѝ се приложи втория курс на химиотерапията. В Турция се опитват да я стабилизират. В Бяла Слатина дарителската кампания започна от училищата. В цяла община учители и ученици се организираха и започнаха да се събират средства. Започнахме с кутии, да се дават пари на ръка. Открита е и дарителска сметка“, разказа още той.

Макс е организатор на благотворителен футболен турнир.

Успяхме да съберем за нашата госпожа 2500 лева“, уточни той.

Виктория Евстатиева организира нетрадиционна кампания.

Тя предлага момичетата, чиито балове са минали, да дарят роклите си – който желае да ги закупи, и събраните пари да отидат в помощ на г-жа Дияна Александрова.

Виктория пуска роклите в профила си във Фейсбук:

Семейството на г-жа Александрова не може да се справи само. Двете ѝ дъщери са напуснали работа, за да могат да я гледа, тъй като учителката се нуждае от непрестанни грижи.

Веднага след инициативата на средно училище „Васил Левски“ читалището светкавично откликва и на 26 март организира концерт.

По думите на Светлина Берова хората се отзовават, купуват си билетите за 5 лева, даряват и допълнителни средства. Така само за час и половина са събрани 6489 лева.

На благотворителната изложба се продават предмети, изработени от творческите работилници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари