Баба на 12 внуци постави рекорд за най-дълъг планк

1
Рекордьорката е на 58 години
Рекордьорката е на 58 години Видео: NOVA

Рекордьорката е на 58 години

58-годишна майка на пет деца и баба на 12 внуци счупи световния рекорд за най-дълъг планк. Канадката Дона Джийн Уайлд постави нов рекорд за най-дълъг планк за жена. Тя стоя в позата 4 часа, 30 минути и 11 секунди, сподели NOVA.

За подобряването на рекорда предмишниците и пръстите на краката на претендента трябва да докосват земята през цялото време. Останалата част от тялото трябва да е повдигната от земята и да се държи изправена през цялото време.

Според "Гинес" Уайлд започва да прави планк преди 12 години, когато счупва китката си и открива, че може да изпълнява това упражнение с гипс. За да се подготви за рекорда, Уайлд е тренирала в продължение на пет-шест часа всеки ден.

При мъжете рекордът за най-дълъг планк е поставен от 53-годишния Йозеф Шалек от Чехия през май 2023 г. Времето, което е постигнал, е 9 часа, 38 минути и 47 секунди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари