Зов за помощ: Малката Ева от Русе се нуждае от средства за лечение

4
Необходимата сума от 120 000 евро за терапия със стволови клетки е непосилна за семейството
Необходимата сума от 120 000 евро за терапия със стволови клетки е непосилна за семейството Снимка: кадър Bulgaria ON AIR

Необходимата сума от 120 000 евро за терапия със стволови клетки е непосилна за семейството

Зов за помощ за лечението на Евелин от Русе. Детето е диагностицирано с детска церебрална парализа и е на 100% зависима физически. След продължително лечение са постигнати макар и минимални резултати, сега родителите на Ева имат реален шанс за подобрение на състоянието на детето чрез лечение със стволови клетки в Азербайджан. Необходимата сума от 120 000 евро обаче е непосилна за семейството.

Радостната вест за раждането на Евелин през 2019 г. е съпътствана от 32-часова битка за живота на детето.

"Израждайки я, това го разбирам впоследствие, главата ѝ е била 5 минути извън тялото и недостигът на кислород е бил прекратен", сподели майката Юлиана Велизарова, предаде Bulgaria ON AIR.

По-късно идва и диагнозата - детска церебрална парализа. От 3 години лечението ѝ се извършва в Истанбул, където след съществен напредък, преди 2 месеца е направена първата екзозомна терапия.

"Започнахме да посещаваме проф. невролог в Турция. Добре се повлиява от лечението и медикаментите. Благодарение на него сега имаме шанс за стволови клетки. Трябва да отидем в Баку", обясни Юлиана.

С много усилия Ева вече постига значителни успехи и се опитва сама да задържа главата си - нещо, което преди било невъзможно.

"Прогнозите са много добри. Доста скъпо е лечението. Необходимите вливки ще бъдат между 4 и 6, а цената на една вливка е 20 000 евро. Към момента имаме събрани около 21 000 лева, което е крайно недостатъчно", разказа майката.

Тя се надява на едно - Ева да бъде здрава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Емил
    Тъпата държава е абдикирала към всичко що не касае облагодетелстването на онези всички алчни СВИНИ които ни ограбват всячески, така, че ние които не се чувставаме от тях можем да помогнем, не само да им пълним ненаситните гърла на тези изроди!!!!!!!
  • 0
    2
    Бенчо МИЛФкоф
    Русе се грижи за всяко дете в градъ.
  • 12
    1
    До Юлиана
    Смелост, здраве, кураж, надежда и късмет Ви желая МАЙКО Юлиана. Не очаквайте помощ от Държавата или Общината в която живеете. Единствената възможност за адекватни действия във Вашия случай е да емигрирате. България и в частност Вашия град Русе са абдикирали от грижата за деца с Вашия случай. Късмет госпожо Юлиана. РЕСПЕКТ към Вас.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари