Зов за помощ: Да помогнем на малкия Краси от Русе

2
Родителите на двегодишното момченце се борят за неговото оцеляване. Вашата помощ може да бъде съдбовна
Родителите на двегодишното момченце се борят за неговото оцеляване. Вашата помощ може да бъде съдбовна Снимка: Личен архив

Родителите на двегодишното момченце се борят за неговото оцеляване. Вашата помощ може да бъде съдбовна

Краси е обикновено двегодишно момченце от Русе, което до преди няколко месеца беше напълно здраво. Но светът му се преобърна, когато майка му чу ужасяващата диагноза: тумор на черния дроб. В търсене на лечение, семейството се премести в София, където започнаха химиотерапия в "ИСУЛ". Благодарение на медицинските грижи, туморът значително намаля, смалявайки се наполовина.

Борба с усложненията

С малкото си тяло, Краси претърпяваше много. Вените му не издържаха на тежката химиотерапия и лекарите взеха решение да му поставят хемопорт в "Пирогов", за да продължат лечението. Но нещата се усложниха още повече. Заради процедурата или химиотерапията, сърцето на Краси пострада сериозно и лечението на тумора трябваше да бъде прекратено.

На един ужасен ден, който съвпадна с рождения му ден, сърцето на Краси спря. В шоковата зала успяха да го възстановят, но последствията бяха тежки - този път неврологични. Той беше преместен в НКБ, където лекарите можеха само да наблюдават сърцето му.

Нуждата от мултидисциплинарна грижа

Майката на Краси пита отчаяно: "Къде в нашата държава едно дете като Краси може да получи мултидисциплинарен подход? Къде да го заведа?" В "Пирогов" за детска реанимация, в "ИСУЛ" при онколозите, в Педиатрията за детска неврология или в НКБ за грижа за сърцето му? Липсата на интегрирана детска болница в България оставя много семейства в безизходица.

В момента състоянието на Краси се влошава, лечението на онкологичния проблем е спряно, а неврологичният проблем е пренебрегнат. Тази нощ той направи гърч и става все по-страшно, докато ресурсите в България са изчерпани.

Шанс за ново лечение

Семейството на Краси изпрати запитване до голяма болница в Турция и получи обнадеждаващ отговор. Един от най-добрите детски онколози се съгласи да поеме лечението му с щадяща сърцето терапия. В Турция Краси ще получи комплексна грижа, необходима за всички негови състояния.

Току-що семейството получи документи, разрешаващи пътуването. Въпреки изтощението, майката на Краси не се отказва. Но разходите за лечението са значителни:

  • Шест цикъла химиотерапия ще струват 75 000 евро.
  • Поддържаща хоспитализация след терапията е 400 евро на ден.
  • Допълнителни разходи за медикаменти за сърцето.

Фондация "Даная" поема транспорта, който ще струва 5 500 евро. Всеки лев е от значение и всяка помощ е безценна. Ако не можете да помогнете финансово, моля, споделете тази информация. Всяка стотинка дарена за Краси ще отиде директно за лечението му, без такси и удръжки.

Банкова сметка за дарения:

  • IBAN: BG88BPBI79421025666802
  • BIC: BPBIBGSF
  • Фондация "Даная"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Евров
    Как щеше да реагира лицето от Банкя,ако не дай Боже, едно от златните му внучета леко се закашля, или се е появила незначителна хрема!?Професори медици,генерали от ВА,всички на часа, ще са в столицата на столицата. Иначе,всички ние сме равноправни във всяко отношение, според конституцията на РБ. Бог да ни е на помощ, на нас обикновените човеци!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари