Змия, скрита под детско креватче, ухапа жена в Гърция

3
Пострадалата е баба на детето, под чието легълце било влечугото
Пострадалата е баба на детето, под чието легълце било влечугото

Пострадалата е баба на детето, под чието легълце било влечугото

Вчера в селска къща в района на Скотина, община Лариса, Централна Гърция, се разигра драматичен инцидент, при който жена беше ухапана от змия, скрита под креватчето на 2-годишното ѝ внуче. Случаят беше съобщен от гръцкото издание „Катимерини“.

Според информацията, змията, за която се смята, че е усойница, е влязла в къщата през отворена врата. Усойниците са едни от най-отровните змии в Европа и ухапването им може да бъде много опасно, особено за деца и възрастни хора.

Бабата забелязала змията в спалнята и, изплашена за живота на внучето си, решила да я убие. Тя хвърлила яке върху змията в опит да я улови и обездвижи. За съжаление, змията успяла да извади главата си изпод дрехата и ухапала жената по пръста.

След ухапването жената веднага почувствала подуване и болка в засегнатата област. Незабавно била транспортирана до местната болница, където получила необходимото лечение. Медицинските екипи реагирали бързо и успели да стабилизират състоянието ѝ.

Инцидентът подчертава опасностите, които могат да възникнат дори в собствения ни дом, когато природата навлезе неканена. Особено в селските райони на Гърция, където змии и други диви животни често проникват в жилищните зони, е необходимо да се вземат предпазни мерки.

Специалисти съветват да се проверяват редовно дворовете и къщите за нежелани гости, особено през топлите месеци, когато змиите са най-активни. Важно е да се затварят вратите и прозорците, особено в сутрешните и вечерните часове, когато змии и други диви животни са най-активни. Ако бъде забелязана змия, най-добре е да не се опитваме сами да я хванем или убиваме, а да се обадим на специализиран екип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Антизмииско
    Жителите на Басарбово и Писанец да бъдат също внимателни,както и на Пепелина.Пепелянки,бол.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари